BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.414,82
HABER /  DÜNYA

Putin’den Suriyeli muhafalif uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli muhaliflere silah takviyesi yapılmasının istenmeyen sonuçlar doğuracağı konusunda uyarıda bulu...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli muhaliflere silah takviyesi yapılmasının istenmeyen sonuçlar doğuracağı konusunda uyarıda bulundu.
G8 Zirvesi’ne katılan Batılı liderlerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in güçten alınması çabalarına destek olmayan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden birkaç saat sonra da Kremlin’in Suriye’ye daha fazla silah satabileceğini açıkladı.
Kuzey İrlanda’da gerçekleştirilen zirve sonunda basına açıklamalarda bulunan Putin, Suriyeli muhaliflere silah tedarik edilmesi planlarını eleştirerek, “Şam yönetiminin kimyasal silah kullandığına dair onaylanmamış suçlamalara dayanarak Suriyeli muhaliflere silah gönderilmesi olayı yalnızca daha da istikrarsız hale getirecektir” şeklinde konuştu.
Putin ayrıca bazı G8 liderlerinin, ABD’nin, Suriye’ye yaptığı müdahaleyi artırmak için Esad güçlerinin kimyasal silah kullandığına dair gerçek olmayan iddiaları sebep gösterdiği yönündeki şüphelerini ifade ettiğini belirterek, “Kimyasal silahlar da dahil olmak üzere kitle imha silahlarının herhangi bir şekilde kim tarafından olursa olsun kullanılmasını ortak bir şekilde kınıyoruz. Ancak nihai sonuç yalnızca, kimyasal silahların kullanıldığı bütün durumların ayrıntılı bir şekilde onaylanmasına dayandırılabilir. Suriye hükümeti tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair elimizde herhangi bir bilgi bulunmuyor ve bazı G8 liderleri de bizim bu konudaki duruşumuzu paylaşıyorlar” dedi.
(İHA)