BIST 11.234
DOLAR 42,62
EURO 50,17
ALTIN 5.803,79
HABER /  DÜNYA

Putinden Busha radar teklifi

ABD Başkanı Bush ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya'da G-8 zirvesi çerçevesinde ikili görüşme yaptı.

Abone ol

Putin, ABD'yi füze savunma sistemi konusunda işbirliği yapmaya çağırdı ve füze radarlarının Azerbaycan'a yerleştirilmesini istedi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Bush'a, Azerbaycan'dan kiralanan bir Rus füze radar sisteminin ortaklaşa kullanılmasını önerdiği, buna karşın Doğu Avrupa ülkelerine yerleştirilmek istenen füze savunma sistemi planlarından vazgeçilmesini istediği belirtildi.

Bush ise görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, açık ve yapıcı bir görüşme yaptıklarını söylemekle yetindi.

Amerikan heyeti üyeleri, Putin'in de görüşmede açık konuşulmasından memnun olduğunu, saydamlık ve açıklığın, iki ülke arasındaki sorunların önlenmesi açısından çok önemli olduğunu söylediğini ifade etti.