BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Putin'den birleşme çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya'nın dış ülkelerle çatışma istemediğini dile getirerek,aksine güçlenmeye ve birleşmeye ihtiyaçları olduğunu ifade etti

Abone ol

Kırım'da konuşan Vladimir Putin,Rusya'nın dış dünya ile çatışma istemediğini,birşleşme ve ve güçlenmeye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

RUSYA ÇATIŞMA YANLISI DEĞİL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya dış dünya ile çatışma istemiyor” dedi.
Kırım’ın Yalta kentinde konuşan Putin, birleşmeye ve güçlenmeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, amaçlarının savaş ve çatışma olmadığını dile getirdi. 2 günlük resmi ziyaret için Kırım’a gelen Putin, ziyareti kapsamında Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle görüşme gerçekleştirecek. Putin ve üyeler görüşme kapsamında Kırım’daki kültürel konular ve Kırım’ın ilhakı sonrası entegrasyon konularını ele alacak. Putin, Kırım ziyareti kapsamında ayrıca Kırım’ın Rusya’ya entegrasyonunun sağlanması için bölgedeki ünlü isimlerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Putin, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra ikinci kez bölgeye ziyaret gerçekleştiriyor. Putin daha önce de Kızıl Meydan’da düzenlenen zafer kutlamaları kapsamında Kırım’a gelerek incelemelerde bulunmuştu.

Geçtiğimiz Mart ayında Ukrayna’da yaşanan iç çatışmalar sonrası Kırım, referandum yaparak bağımsızlığını ilan etmişti. Referandumda yüzde 97 oranında Ukrayna’dan ayrılma kararının çıkmasının ardından Rusya Meclisi bir araya gelerek Kırım’ın ilhakı konusunda hazırlanan tasarıyı Putin’e sunmuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in imzası sonrasında Kırım resmen Rusya topraklarına katılmıştı.