BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

PTT'den resmi ve özel telgraf hizmeti

Türkiye'de telgraf hizmeti veren tek kurum olan PTT A.Ş. hem telgraf gönderme şekilleri hem de telgraf özel hizmetleriyle müşterilerine pek çok avantaj sunuyor.

Abone ol

Posta ve Telgraf Teşkilatı, 1840 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. İlk etapta posta hizmetleri sunan, çağın yenilikleri doğrultusunda kendini sürekli geliştiren kurum 1854 yılında Telgraf Müdürlüğü’nün kurulmasıyla telgraf hizmeti vermeye başladı. PTT A.Ş. 163 yıldır telgrafla haberleşmeyi sağlıyor.

Türkiye’de telgraf hizmeti veren tek kurum olan PTT A.Ş. hem telgraf gönderme şekilleri hem de telgraf özel hizmetleriyle müşterilerine pek çok avantaj sunuyor. Bu hizmetle ilgili ayrıntılı bilgi http://ptt.gov.tr/ptt/#!ptt_yurt_ici_telgraf_hizmetleri internet adresinde bulunabilir.

Telgraf, “PTT tarafından kabul edilen yazılı metnin elektronik ortamda iletilmesi ve PTT görevlisi tarafından belirtilen adrese teslim edilmesi” olarak tanımlanıyor. Resmî Telgraf ve Özel Telgraf olmak üzere iki çeşit telgraf çekilebilir. Resmî Telgraf resmî kuruluşlarca gönderiliyor. Bu telgrafların antetli ve resmî mühürlü kağıda yazılmış ve gönderici makamlar tarafından imzalanmış olması gerekiyor. Özel Telgraf’ı ise gerçek ve tüzel kişiler gönderiyor.

Ayrıca, ios ve android işletim sistemine sahip akıllı telefonlardan da, PTT Telgraf uygulaması indirilerek, bulunulan her yerden kolayca telgraf gönderilebilmektedir. 

ptt