BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PSV şampiyonluğu hasta taraftarına armağan etti

PSV futbolcuları, kazandıkları Hollanda şampiyonluğunu, koyu taraftarları, 16 yaşındaki lösemi hastası Sem Hendriksen'a hediye etti.

Abone ol

Cumartesi akşamı Eindhoven'daki Philips Arena Stadyumu'nda Hollanda Şampiyonluğu kupasını kaldıran PSV futbol takımı oyuncuları, hep birlikte stadyumun köşesine koştular.

Orada büyük bir yatakta 16 yaşındaki amatör futbolcu Sem Hendriksen yatıyordu. PSV'li oyuncular, şampiyonluk kupasını Sem'e uzatarak, 22. Kez kazanılan şampiyonluğu birlikte kutladılar.

Bu, 16 yaşındaki genç için, yaşamındaki en mutlu andı. Koyu bir PSV taraftarı olan Sem, bir yıldır lösemi tedavisi görüyordu.

Ölümcül hastalığı iyice ilerleyen Sem, PSV'nin kendi sahasında Heerenveen ile yapacağı maça son anda yetişebildi.

Eindhoven yakınlarındaki Vorstenbosch kasabasında yaşayan Sem, amatör futbol takımlarının kendisiyle ilgili organizasyonları nedeniyle daha önce yerel basında haber olmuştu.

Futbolla ilgili dilekleri yerine getiren FC Robinstijn adlı kuruluş da Sem için bir şeyler yapmak istemiş.

Ambulans Dileği Derneği ile ortaklaşa Sem'in PSV'nin şampiyonluk maçına götürülmesi için çalışmaya başlamışlar.

Son dakikaya kadar bu dileğin yerine getirilip getirilmeyeceği belli değilmiş. Yoğun çabalar sonucu, PSV takım otobüsü Philips Arena Stadyumu'na doğru iletlerken, Sem de ambulansla yola çıkabilmiş.

Bu gelişme, FC Robinstijn'ın Twitter hesabından, "Sem maç için hazır, Haydi PSV" diye duyuruldu.

Sem Hendriksin, stadyumun köşesinde özel yatağının içinde izledi PSV - Heerenveen maçını. PSV, 90 dakika sonunda rakibini 4 - 1 yenerek Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) şampiyonluğunu ilan etti.

PSV, 7 yıl süren sıkıntılı sürecin ardından eski futbolcusu Philip Cocu yönetiminde yeniden "Hollanda'nın en iyisi" olmayı başardı. Bu, kırmızı - beyazlıların 22. lig şampiyonluğuydu.

Philips Arena'yı dolduran onbinlerce taraftarın alkışları eşliğinde şampiyonluk kupasını kaldıran PSV'li oyuncular, doğruca Sem'e koştular.

Sem'e sarılan PSV'li futbolcular, şampiyonluk sevincini 16 yaşındaki fanatik destekçileri ile paylaştılar.

Sem hem heyecanlı hem de çok mutluydu. "Harika bir tecrübe oldu, çok şımartıldım" diyordu.

Cumartesi gecesi ve pazar günü Eindhoven kent merkezinde 7 yıl sonra gelen şampiyonluk, taraftarlar ve futbol takımının katılımıyla kutlandı, Hollanda ligini Amsterdam ekibi Ajax ikinici, Rotterdam ekibi Feyenoord da üçüncü sırada tamamladı.