BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
POLİTİKA

Programda ilginç anlar sunucu robot Bakan'ın sözünü bölünce...

Ankara'da Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı Dünya Güvenli İnternet Günü etkinliğinde ilginç anlar yaşandı. Bakan Arslan'ın konuşma yaptığı sırada programda tanıtımı yapılan Sanbot adlı robot Arslan'ın konuşmasını böldü.

Dünya Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen programda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı konuşurken programın sunuculuğunu Sanbot adlı bir robot yaptı. Ancak robot Bakan'ın konuşmasını sürekli bölünce Arslan'ın tepkisi gecikmedi. Bakan'a sürekli yavaş konuşmasını söyleyen Robot Sanbot daha sonra yeniden programlandı.

Ankara’da düzenlenen Güvenli İnternet Günü programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fethi Sayan’ın ardından kürsüye Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı. Bakan'ın konuşma yaptığı sunucu robot Sanbot araya girerek ”Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi. Robotun bu sözleri Arslan'ı rahatsız etti.

"BİRİLERİ ROBOTU KONTROL ETMEK DURUMUNDA"

Sanbot daha sonra da ”Neden bahsediyorsun' deyince Bakan Arslan kızdı ve “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler