BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

Prof. Alemdaroğlu'nu kızdıran soru

Başörtüsü yasağının önde gelen savunucularından Prof. Alemdaroğlu yine esti gürledi! Eski rektör kendisine sorulan bir soruya bakın nasıl karşılık verdi...

Abone ol

Görevde bulunduğu dönemde, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının hararetli savunucuları arasında yer alan İstanbul Üniversitesi (İÜ) eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e ağır hakaretlerde bulundu.

Katıldığı bir konferansta ‘türban’ konusunda kendisine yöneltilen soruya sinirlenen Kemal Alemdaroğlu, “Milli Eğitim Bakanı gibi aşiret mensubu köktendinci insanların kışkırtmaları sonunda bana hâlâ türban sorusu sorulabiliyor.” dedi. Kemal Alemdaroğlu’nun eleştirilerinden Sabancı ve Bilgi üniversiteleri de nasibini aldı. Sabancı Üniversitesi’nin açılışında Türkiye’de gıda sektöründe yatırımları bulunan ünlü para spekülatörü George Soros’un konuşma yaptığını ifade eden Alemdaroğlu, “Sabancı ve benzeri üniversitelerden milli eğitim beklenemez. George Soros, Bilgi Üniversitesi’yle de her gün birliktedir. Kaynak aktarımı yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

Alemdaroğlu, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) tarafından düzenlenen ‘Ulus devlet ve üniversite’ başlıklı konferansa katıldı. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Alemdaroğlu, başörtüsü yasağının devamı konusundaki görüşlerini tekrarladı. İÜ eski rektörü, konuşması sırasında zaman zaman sinirlerine hakim olamadı. Zaman muhabirinin HYP lideri Yaşar Nuri Öztürk’e yönelttiği, “Sayın rektör, üniversitelerde başörtüsü yasağını savunuyor. Siz ise bu sorunu çözebileceğinizi söylemiştiniz ve yasağa karşısınız. Neler söylemek istersiniz?” sorusu üzerine araya giren Alemdaroğlu, “Konuk benim, soruyu niye ona soruyorsunuz? Ben nasıl çözeceğini söyleyeyim, türbanın bağını çözerek çözecek.” ifadelerini kullandı. Öztürk ise Alemdaroğlu’nun bu sözlerini ‘espri’ olarak nitelendirerek, “Başörtüsü sorununu ben çözerim, benden başka kimse çözemez.” diye konuştu.

Haber: Emre Soncan
Kaynak.