BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  GÜNCEL

Premier Lig'de 11.haftada öne çıkanlar

Arsenal yine son dakikada kaybetti, Chelsea durdurulamıyor, Premier Lig'de önceki yıllara göre farklı ilk 5 ve Manchester United sonunda kazandı.

Abone ol

Şilili yıldız Alexis Sanhcez Arsenal adına son dört Premier Lig maçındaki altıncı golünü attıktan sonra, yine haber başlıklarına çıkmak üzereydi.

Ancak Sanchez'in performansını bir başka Güney Amerikalı olan Ekvadorlu Jefferson Montero gölgeledi. Swansea'nin kanat oyuncusu Arsenal defansını terörize ederken, takımının 2-1'lik galibiyetinde büyük rol oynadı ve oyuna sonradan giren Bafetimbi Gomis'in attığı ikinci golde asisti yapan isim oldu. Bu arada Arsenal Anderlecht karşısında olduğu gibi bir hafta içinde iki kez değerli bir galibiyeti son dakikalarda yitirmiş oldu.

Chelsea durdurulamıyor

Arsenal Menajeri Arsene Wenger şampiyonluk mücadelesinde lider Chelsea'yi artık kimsenin yakalayamayacağını itiraf ederken, Chelsea Liverpool deplasmanında geriden gelerek 2-1 galip gelmeyi bildi ve namağlup unvanını devam ettirdi. Chelsea Menajeri Mourinho ise takımının sezonu namağlup kapatmasının mümkün olmadığını söylerken, Liverpool'u şampiyonluk adayları arasında saymadı. Portekizli teknik adam Arsenal, Manchester City, Manchester United ve Southampton'ın hala yarışın içinde olduğunu vurguladı. Chelsea karşısında ligdeki beşinci yenilgisini alan Liverpool ise puan sıralamasının alt yarısına geriledi.

Premier Lig'de farklı ilk beş

Southampton Leicester karşısındaki galibiyetiyle Chelsea'nin dört puan arkasında lig ikinciliğini sürdürmeyi başardı. Southampton'ın dışında Premier Lig'in ilk beş sırasında pek görmeye alışmadığımız West Ham ve Swansea de var. West Ham kendi evinde Aston Villa'yla 0-0 berabere kalarak dördüncü sırada tutunurken, Arsenal, Manchester United ve Everton gibi takımları ilk sıraların altında tuttu.

Aguero'nun golleri City'yi kurtaramadı

Manchester City'nin istikrarlı golcüsü Sergio Aguero Queens Park Rangers karşısında 2-2 biten maçta iki kez skoru beraberliğe taşıdı. Bu skorla City, Chelsea'nin sekiz puan altına düştü. Milli takım maçları için verilecek ara CSKA yenilgisi ve QPR beraberliğinden sonra City'nin Şilili Menajeri Manuel Pellegrini'nin çok işine yarayabilir.

United sonunda galip geldi

Manchester United'da oyuna sonradan giren İspanyol Juan Mata'nın attığı gol, inatçı Cyrstal Palace defansına karşın United'a son dört maçtaki ilk galibiyetini getirdi. United'ın Daley Blind ve Paddy McNair'den oluşan defans göbeği maçta zaman zaman tehlike işaretleri verdi. Menajer Louis van Gaal'in iki haftalık milli takım maçları arasından sonra sakat defans oyuncularını yeniden takımda görmek isteyeceği kesin gibi.