BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  EKONOMİ

Praktiker'i Fransızlar satın alıyor

Türkiye'de de zincir marketleri bulunan Alman yapı market zinciri Praktiker Fransız oluyor.

Abone ol

Türkiye pazarından çıkan yapı market zinciri Praktiker’in mağazalarını Fransız yapı market zinciri olan Leroy Merlin’in alacağı konuşuluyor. Zarar eden Türkiye birimini önce satmayı deneyen Alman yapı devi, bunu gerçekleştiremeyince formülü gitmekte buldu.

Alman yapı marketleri zinciri Praktiker’in Türkiye’de toplam dokuz mağazası bulunuyor... Leroy Merlin’in ise bu mağazalardan bazılarını devralma sürecinde son aşamaya geldiği belirtiliyor.
Bir süre önce Praktiker CEO’su Armin Burger ise yazılı olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Türkiye’deki gibi sürekli zarar eden bir işletmenin yükünü taşıyamayız. Türkiye’deki birimimizi satmak için yoğun çaba gösterdik ancak bizim için ekonomik olarak kabul edilebilir nitelikte bir anlaşmaya varamadık.”

PAZARA BURSA'DAN GİRDİ

Praktiker’in Türkiye’deki mağazalarını devraldığı söylenen Fransız yapı market zinciri Leroy Merlin ise Türkiye pazarına 2010 yılında Bursa’da açtığı mağazayla giriş yaptı.

Türkiye’nin potansiyeli yüksek bir pazar olduğunu belirten Leroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Palcal Lefebvre açılışta yaptığı konuşmada, yeni bir ülkede yatırımın her şeyden önce cesaret işi olduğunu söylemişti.

Türkçe yaptığı konuşmada, tüketiciyi yeni bir yapı market anlayışıyla tanıştıracaklarına dikkat çekmişti. Şirket, Bursa’dan sonra ikinci mağazasını Haziran 2011’de Ankara’da hizmete soktu.

1923'TE KURULDU

Firmanın hedefinin beş yıl içinde Türkiye genelindeki mağaza sayısını 40’a çıkarmak olduğu söyleniyor. Praktiker mağazalarını devralması ise bu hedefin bir parçası olarak yorumlanıyor. Girdiği pazarlarda yedi yıl içinde pazar lideri olan şirket Mulliez Ailesi’ne ait. Mulliez aynı zamanda Auchan’ın da sahibi. 1923 yılında Adolphe Leroy ve Rose Merlin tarafından kurulan şirket 13 ülkede 300’ü aşkın mağazaya sahip.