BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Poşu davasında flaş karar

Galatasaray üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül tahliye oldu.

Abone ol

Poşu taktığı için "terör örgütüne üye olmakla" suçlanan ve 25 aydır tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Cihan Kırmızıgül, Galatasaray Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiydi. Kendi ifadesiyle bir gün boyununda poşuyla Kağıthane'de yürürken gözaltına alındı. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da zanlı olarak gözlatına alınmıştı.

Gözaltına alındığında tutanak tutan polisler davada ifade verirken molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler. Gizli bir tanıksa 3. duruşmada olay sırasında gördüğü şahsın Cihan olmadığını söyledi. Hatta davanın savcısı 5 duruşmada tahliye istedi ancak hakim savcının bu talebini reddetti. Cihan'ın avukatı savunma için ek süre istedi ancak reddedilince istifa etti. 5. davada beraatı istenen Cihan'ın 6. davada 45 yıl hapsi istendi.

25 aydır tutklu yargılan Cihan Kırmızıgül'ün davası kamuoyunda "poşu davası" olarak bilindi. Cihan Kırmızıgül bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Davadan nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor.

TEK DELİL YOK

Davanın öncesinde Cihan Kırmızıgül'ün tutuklu olmasını, arkadaşları ve hocaları Çağlayan Adliyesi önünde protesto gösterisi yaptı. Basın açıklaması yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Cihan Kırmızıgül'ün 2 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Cihan'ı suç konu olayla ilişkilendirebilecek bir delil bulunmuyor. Cihan'ın herhangi bir yasa dışı örgüte üye olduğunu gösteren tek bir delil dahi yok. Soruşturmanın genişletilmesi neden istenmiyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasından neden çekiniliyor. Gerçeklere yüz çevrilerek nasıl adalet sağlanır" dedi.

Protestoya destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de "Bugün burada Cihan'ı alıp gitmek istiyoruz. Cihan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Burada olması Türkiye demokrasisi açısından da çok büyük bir ayıp. Bizler açısından kabul edilemez bir nokta. Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırması gerekir" diye konuştu.

Kırmızıgül'ün kardeşi Serhat Kırmızıgül de "Biz yine bu mahkemeden ne netice çıkarsa çıksın sağduyumuzu koruyacağız. Adalet inşallah tecelli eder. Biz yine burada sağduyumuzu koruyacağız" şeklinde konuştu.

CİHAN'A DESTEK KLİBİ

Cihan Kırmızıgül'ün davasını başından bu yana takip etmekte olan Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri Cihan'a destek olmak için klip çekti. "Beni de al! Cihan'a Özgürlük!" isimli klip sosyal medyada büyük ilgi görüyor.