BIST 10.051
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.426,67
HABER /  DÜNYA

POLİSİMİZE YAPILAN HİÇBİR HUKUKSUZLUĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

1 Mayıs’ta çıkan olaylarda yaralanan polislerin gündeme getirilmeyişine tepki gösteren EMNİYET-SEN Genel Başkanı Faruk Sezer, “Lütfen bir ba...

Abone ol

1 Mayıs’ta çıkan olaylarda yaralanan polislerin gündeme getirilmeyişine tepki gösteren EMNİYET-SEN Genel Başkanı Faruk Sezer, “Lütfen bir bayana su sıkılırken defalarca gösterdiğiniz bu yaklaşımı, bu ilgiyi, şuan yoğun bakımda yatmakta olan meslektaşımıza da gösterin” dedi.
EMNİYET-SEN İstanbul Temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bahçelievler ilçesi Şirinevler Mahallesinde gerçekleştirilen törene, EMNİYET-SEN Genel Başkanı Faruk Sezer, EMNİYET-SEN İstanbul İl Başkanı Hanifi Çalışkan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı KESK, DİSK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN sendikaların yöneticileri ile sendika üyesi polisler katıldı.
Açılış töreninden önce bir konuşma yapan EMNİYET-SEN Genel Başkanı Faruk Sezer, geçtiğimiz 1 Mayıs’ta yaşanan olaylara değindi. Sezer, “Biliyorsunuz 4 gün önce 1 Mayıs kutlandı. İstanbul ilimiz hariç diğer illerimizde tamamen olmasa da bir bayram havasında geçen bir Mayıs’tı. İstanbul ilimizde istenmeyen olaylar oldu. Bu yıla özel Kazlıçeşme meydanının kullanılması yönünde ir görüş bildirmiştik. Ama bazı STK ile bazı marjinal bölücü grupların ne yazık ki her sene düzenlemek istedikleri oyunlar bu yılda uygulandı ve 22 kişi yaralandı. İki meslektaşımız ile üç vatandaşımız yaralandı” dedi.
Çıkan olaylarda yaralanan polislerin gündeme getirilmeyişine tepki gösteren Sezer, “Burada özellikle belirtmek istiyorum ki; bir bayanın yaralandığından bahsedilirken kendi meslektaşımız, Çağrı kardeşimiz 4 günden beridir yoğun bakımda yatıyor. Bu 1 Mayıs nasıl bir Mayıstır. Biz taşlarla, bilyelerle, Molotoflarla kutlanılan bir 1 Mayısı kutlamak istemiyoruz. Bir bayram olan 1 Mayısı kutlamak istiyoruz. Bu yüzden lütfen hem STK temsilcilerine hem de medyaya buradan sesleniyorum. Lütfen bir bayana su sıkılırken defalarca gösterdiğiniz bu yaklaşımı, bu ilgiyi şuan yoğun bakımda yatmakta olan meslektaşımıza da göstermenizi rica ediyorum” diye konuştu.
Sendikacı oldukları kadar polis, polis oldukları kadar da sendikacı olduklarına dikkat çeken Sezer, “Biz sendikacı olduğumuz kadar polis, polis olduğumuz kadarda sendikacıyız. Biz ayrılmayız. Eğer ki bir meslektaşımıza karşı bir hukuksuzluk var ise, bir meslektaşımıza karşı saldırı var ise; sendikaları elimizin tersliği ile iteriz. Çünkü orada bizim polisliğimiz başlar. Polisimize yapılan hiçbir hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız” dedi.
Açılış törenin ardından tebrik ziyaretine gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “Biz hak mücadelesi verenin, hukuk mücadelesi verenin, aynı zamanda kendi hakkını ve hukukunu koruyan insanların haklarını korumak için bir araya geldiğini düşünüyoruz. Siyasi görüşünüz nedir onunla ilgilenmiyoruz. Çünkü önemli olan sendikacıların hak mücadelesi veriyor olmasıdır. Dolayısıyla burada bizim destek olmaktan başka bir düşüncemiz olamaz. Eğer daha örgütlü bir emniyet olsaydı bu yaşamış olduğumuz 1 Mayıstaki tatsız olaylar olmazdı ve emniyet mensuplarıyla karşı karşıya kalmazdık. Çünkü biz hiçbir zaman karşı karşıya gelmek istemezdik ama siyasi irade bir tercih kullandı ve karşı karşıya getirme yönünde bir adım attı ve bunu da kararlıkla uyguladı” dedi.
(İHA)