BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Polise meşru müdafa beraati!

Adana'da ailesinden 3 kişi öldürdükten sonra intihar eden kişinin cesetinden çıkan kurşunlar polise ait olunca dava açılmıştı.

Abone ol Adana’da ailesinden 3 kişiyi öldürdükten sonra ‘teslim ol’ çağrısına uymayıp intihar eden 36 yaşındaki Yusuf Ziya Balıkçı’nın cesedinde çıkan 5 kurşundan 4’ünün polis kurşunu olması üzerine, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 2 polis meşru müdafadan beraat etti.
Karataş İlçesi’nde çiftçilik ve fırıncılık yaparken iflas edip işsiz kalan Yusuf Ziya Balıkçı, geçen 5 Ocak’ta ailesiyle birlikte gittiği düğün dönüşü aldığı alkolün etkisiyle 30 yaşındaki eşi Zehra ile tartıştı. Cinnet geçiren Yusuf Ziya Balıkçı, evdeki kayınpederi 48 yaşındaki Nevzat Bayrak, kayınvalidesi 46 yaşındaki Aysel ile eşinin kaçtığı evdeki kayınpederinin kız kardeşi 37 yaşındaki Gönül Özcan’ı tabancayla öldürdü. Eşi Zehra ile birlikte 5 kişiyi de yaraladı.

Polislerin ‘teslim ol’ çağrısına ateş ederek karşılık veren ve silahlı çatışmaya giren Balıkçı, tabancasını şakağına dayayıp ateşleyerek hayatına son verdi. Yapılan otopside Balıkçı’nın cesedinde 5 kurşun giriş çıkışı saptandı. Bunlardan birinin kendinin intiharda kullandığı, diğerlerinin polislerin tabancalarından çıkan kurşun olduğu belirlendi. Polislerin vurduğu Balıkçı’nın vücuduna isabet eden 4 kurşundan birinin öldürücü nitelikte olduğunun saptanması üzerine ateş ettikleri belirlenen 37 yaşındaki başkomiser A.R.G. ile 34 yaşındaki polis memuru M.C. hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 4 aydır tutuksuz yargılanan polis memurlarının davası karara bağlandı. Karar duruşmasına katılan başkomiser A.R.G., intihar eden Balıkçı’nın olay sırasında 8 ya da 9 el kendisine doğru ateş ettiğini belirterek, “İkaz etmemize rağmen teslim olmadı. Sürekli üzerimize ateş ediyordu. Hatta bir kurşun montumu sıyırdı. Ben de yanımdaki insanların ve kendi can güvenliğim için o yöne doğru korkutmak ve teslim olmasını sağlamak amacıyla 4 el ateş ettim. Yasal görevimizi yaptık” diyerek beraatını istedi. Polis memuru M.C. ise Balıkçı’nın devamlı ateş etmesi üzerine elindeki tabancayı düşürüp yakalamak için koluna doğru 2 el ateş ettiğini söyledi. Polis memuru M.C., “Teslim olması için çok uğraştık. Ateş etmemizin tek nedeni korkup, teslim olması içindi. Eline ateş ettiğim sırada sağ kolu gitti, geldi. Bu arada silahını başına dayayıp bir el sıkıp intihar etti” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, olaydan sonra başka ilçelere atamaları yapılan ve halen görevde olan her iki polis memurunun meşru müdafaa sınırları içinde ateş ettikleri gerekçesiyle beraatına karar verdi.