BIST 10.160
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.461,87
HABER /  GÜNCEL

Polis ile öğrenciler arasında arbede

Harçların kaldırılması için Başbakanlığa yürümek isteyen Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Abone ol

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup "Hayal değil gerçek, eğitim parasız olacak", "Müşteri değil öğrenciyiz" şeklinde sloganlar atarak Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Grup Başbakanlık Merkez binası yakınında çevik kuvvet barikatı ile durduruldu. Polis grubun içinden seçilen temsilcilerin Başbakanlık Merkez Binasına geçmesine izin verdi. Grup içinden seçilen temsilciler Başbakanlık Merkez Binasına geçti. Öğrenciler, karşılarında bir muhatap bulamadıklarını iddia etti. Bunun üzerine grup üyeleri çevik kuvvet barikatına yüklendi. Grubun barikata yüklenmesi üzerine çevik kuvvet gruba göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Grup ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbede grubun geri çekilmesi ile son buldu. Bazı öğrencilerin sıkılan gazdan etkilendikleri görüldü. Grup adına yapılan açıklamada, ikinci öğretim, uzaktan öğretim ve doktora programlarında öğrencilerden hala ücret alınmaya devam edildiği vurgulanarak ikinci öğretimde harç ödenmesi kaldırılana kadar mücadelelerini sürdürecekleri ifade edildi. Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.