BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.440,87
HABER /  GÜNCEL

Polis, eğitimden şikayetçi

Polislerin yüzde 62’si yetersiz eğitim nedeniyle gerçek başarıdan söz edilemeyeceğine inanıyor. Eğitimdeki katı disiplin polisi motivasyondan uzaklaştırıyor.

Abone ol

Polis meslek okullarından mezun olduktan sonra göreve başlayan polisler arasında düzenlenen anket sonuçları, bir rapor halinde yayınlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlettiği ve 20 polis meslek yüksek okulundan mezun 7 bin 262 polise uygulanan anket, polis yetiştiren eğitim kurumlarının durumlarının hiç de iç açıçı olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı.

Anket sonuçlarına göre, polis memurlarının yüzde 52’si eğitimin verildiği ortamı yetersiz buldu. Polisler, bu yetersizliğin başında yatakhanelerin ve dersliklerin kalabalık, bakımsız ve rutubetli olmasını gösterdi.

Ankete katılan polislerin yüzde 46 ise, öğretim elemanlarının alan ve bilgi becerilerinin yetersiz olduğunu kaydetti. Eğitim yardımcı malzemelerinin de yetersiz olarak kullanıldığı ortaya çıkan ankette gerçek başarıdan söz etmenin imkansız olduğunu söyleyen polislerin oranının ise yüzde 62 olarak belirlendi.

Polis meslek yüksek okullarında yapılan staj çalışmalarını yetersiz olarak görenlerin oranı da yüzde 65’e ulaştı. Polislerin yüzde 39’unun eğitim veren personeli ve idarecileri yetersiz bulduğunu saptayan ankette, polislerin, okullardaki katı disiplin nedeniyle motivasyonlarını kaybettiği ve sosyal faaliyetlerin arttırılmasını istediği de dikkati çekti.

Haber: Adnan Gerger
Kaynak: