BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  GÜNCEL

PKK/YPG tünel ve hendek kazıyor, mehmetçiğe tuzak kurup üstüne beton döküyor

TÜRKİYE'nin her an başlayabilecek operasyonundan korkan terör örgütü üyeleri kontrollerindeki şehirlere bombalı tuzaklar kurmaya başladı. Yeni mevziler kazan teröristler, gözetleme kuleleri inşa etmeye başladı.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesine yönelik harekat düzenleneceği yönündeki açıklamaların ardından sınır hattında başlayan hareketlilik sürüyor. Terör örgütü kontrolünde bulunan Ayn el-Arab kırsalındaki teröristler, yaşadıkları korku sonrası hakim tepelere yeni mevziler ve gözetleme kuleleri inşa etmeye başladı. PKK'nın kazdığı tüneller havadan görüntülenirken, hainlerin bombalı tuzakların şehir merkezlerinde bombalı tuzakların üzerini betonla kamufle ettiği görülüyor.

GÖZETLEME KULELERİ KURUYORLAR... Harekat korkusu yaşayan teröristler, Fırat'ın doğusunda savunma hatları oluşturmaya başladı. Terör örgütü üyeleri, Fırat'ın doğusunun başlangıç noktası olan Ayn el-Arab kırsalında yer alan Zor Mağar bölgesindeki hakim tepelere kuleler inşa edip, mevziler kazmaya başladı. Oluşturulan kule ve mevzilerde nöbetçilerle sürekli olarak olası harekata karşı Fırat'ın batısını gözetleyen teröristler, daha iç kesimlerde de ağır silahlarla önlemler aldı.

SIĞINAK VE TÜNLELLER KAZILIYOR.. Teröristlerin olası hava saldırıları ve topçu atışlarından korunmak için de inşa ettikleri beton kulelerin altına sığınak ve tüneller yaptıkları kaydedildi. Terör örgütü denetimindeki kentlerde de olası kara harekatına karşı hendek kazılıp, birçok noktaya mayın döşendi.

TERÖRİSTLER BOMBALI TUZAKLAR KURUYOR... Ceylanpınar ilçesine komşu olan, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Rasulayn ilçe merkezindeki PKK/PYD'li teröristler mevzi ve siperler kazarken diğer yandan da yakmak için araç lastiği ve brandalar toplayarak, İHA ve SİHA'ların görüşlerinin engellemeye çalışıyor. Teröristlerin ayrıca şehir içi çatışmada kullanmak için elektik direklerinin altını kazarak patlayıcı yerleştirdiği ve üzerine beton dökerek tuzakladığı iddia edildi.