BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

PKKya silah vermiyoruz!

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK'ya silah sağlandıkları iddialarını yalanladı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un terör örgütü PKK'ya silah sağladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve Amerikalı yetkililerin, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Iraklı Kürtlerle görüştüğünü bildirdi.
Bakanlık sözcüsü Sean McCormack'in günlük brifinginde bir gazeteci, PKK'ya karşı mücadele için ABD'nin Iraklı Kürtlere "ne kadar baskı yaptığını" sordu.

McCormack, PKK konusunun, hem Irak'ta terörle mücadele açısından, hem de iki komşu ülke Türkiye ile Irak arasında gerçek bir gerginliğe yol açmasından dolayıkendileri için kaygı kaynağı olduğunu belirterek, "Bu komşuluk durumu değişmeyeceği için, bu terör örgütüyle mücadelede işbirliği yapmanın iki ülkenin de (Türkiye ve Irak'In) çıkarına olduğuna inanıyoruz" dedi.

Sözcü McCormack, "Sanırım en son Dışişleri Bakan Yardımcısı (John) Negroponte, bir hafta, 10 gün önce Kürt yetkililerle bu konuda (PKK konusunda) görüştü. Büyükelçilik boyutunda ise bu konu, onların (Bağdat'taki ABD büyükelçiliği yetkililerinin) çabalarının önemli bir kısmını alıyor" diye konuştu.

McCormack, ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah sağladığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Bu yöndeki haberler asılsız" dedi.