BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya büyük darbe!

Diyarbakır ve Van'da PKK'ya ait 6 ton esrar ele geçirildi.

Abone ol

Güvenlik güçleri Diyarbakır ve Van'da PKK yerör örgütüne ait olduğu tahmin edilen 6 ton toz esrar ele geçiridi.

Gürpınar ilçesine bağlı Topyıldız köyü kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 5 ton toz esrar ele geçirildi.Van İl Jandarma Komutanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekiplerinin ortaklaşa başlattığı çalışmalar sonucu, Van'dan Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Güvenlik güçlerinin yaklaşık bir ay süren teknik takibi sonunda, kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki Gürpınar ilçesine bağlı Topyıldız köyü kırsalına sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de destek sağladığı operasyonda, Krom Vadisi'nde inceleme yapan güvenlik güçleri, boş arazide üzeri brandayla örtülerek ot yığını görüntüsü verilen alanda inceleme yaptı.

Yığınakta bomba olması ihtimali üzerine bölgeyi önce bomba dedektör köpeği 'Eylem' ile kontrol eden ekipler, herhangi bir bulguya rastlamayınca, bu kez narkotik dedektör köpeği 'Açar' ile yığınaktaki incelemelerini sürdürdü.

'Açar'ın tepki vermesi üzerine brandayı açan ekipler, 144 çuval içerisine gizlenmiş vaziyette 5 ton toz esrar buldu.

Askerler tarafından kamyona yüklenerek Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen uyuşturucu, Cumhuriyet savcısı gözetiminde araçtan indirilerek depoya konuldu.

Terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen uyuşturucuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.