BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Siirt planı ortaya çıktı!

Siirt’te Devlet Hava Meydanları’na ait Vor istasyonunu ateşe veren PKK’lıların planı ortaya çıktı.

Abone ol

Siirt’te PKK’lıların, 4 kilometre uzaklıkta bulunan jandarma ekiplerini, kurdukları pusuya çekmek için istasyona saldırdıkları ileri sürüldü.

Devlet Hava Meydanları’na ait Vor istasyonunu ateşe veren PKK’lıların planı ortaya çıktı. Siirt’te bir grup PKK’lı, dün gece saat 23.30 sıralarında, Gökçebağ beldesine girdi. Beldenin girişinde bulunan Devlet Hava Meydanları’na ait Vor istasyonundaki güvenlik personelini etkisiz hale getiren grup, daha sonra istasyonun ana kademe, kumanda odası, yemekhane ve jeneratör bölümlerine benzin dökerek, ateşe verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis, PKK’lı grubun yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı.

GÖRGÜ TANIĞI ŞAHİT OLDUĞU O ANLARI ANLATTI

PKK’lıların saldırısını evinin balkonundan izleyen bir görgü tanığı ise şahit olduklarını İHA’ya anlattı. Grubun yaklaşık 25-30 kişi olduğunu belirten görgü tanığı, “Örgüt üyeleri beldeye dört koldan girdi. Anladığım kadarıyla asıl amaçları istasyona saldırmak değildi. Çünkü Siirt-Gökçebağ karayolunda pusu kurmuşlardı. Amaçları pusu kurdukları yere yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan jandarma ekiplerini, bu tuzağa düşürmekti. Ancak jandarma bu tuzağa düşmedi” dedi.

Siirt Belediye İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz ise olay yerine geldiklerinde istasyonda halen devam eden yangına müdahale ederek, söndürdüklerini söyledi.