BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.507,54
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kararı sözde kaldı

Terör örgütü PKK'nın 'eylemsizlik kararı' yine sözde kaldı. PKK 1 aylık eylemsizlik kararına rağmen teröristler Mehmetçik'le çatışmakdan geri durmadı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır'daki Kürt sorunu açıklamalarının ardından PKK'lı teröristlerin açıkladıkları 20 Ağustos- 20 Eylül arasındaki eylemsizlik kararının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, Trabzon, Batman ve Tunceli’de güvenlik güçleriyle çatışmaktan geri durmadı. 3 polis memurunun yaralandığı operasyonlarda 9 terörist ölü, 2 terörist de sağ ele geçirildi.

PKK teröristleri, ilan ettikleri ‘eylemsizlik’ kararının başladığı 20 Ağustos’ta Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında “Teslim ol'' çağrılarına silahla karşılık vererek çatışmaktan geri durmadı. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

21 Ağustos’ta ise Trabzon’un Maçka ilçesine alışveriş için dağdan inen 3 terörist güvenlik güçleriyle yine çatıştı. 3 polis memurunun yaralandığı çatışma sonrasında Suriye uyruklu 1 terörist ölü, 1 terörist de sağ ele geçirildi. Kaçan teriröst Suriye uyruklu Çektar kod adlı terörist ise bir hafta sonra yakalandı.

23 Ağustos’ta Van’da bir otelde eğlenen PKK teröristi güvenlik güçlerinin operasyonuyla sağ olarak yakalandı. 25 Ağustos'ta Batman’ın Beşiri ilçesi Tepecik köyü kırsalında güvenlik güçleriyle karşılaşan bir grup PKK teröristi teslim olmak yerine çatışmaya girdi. 3 gün süren operasyonda 6 terörist ölü ele geçirildi. Beşiri ilçesinde operasyon bölgesine gitmek isteyen yaklaşık 2 bin kişi, güvenlik güçleri tarafından havaya ateş açılarak durduruldu.

‘Eylemsizlik’ kararına karşın güvenlik güçleriyle çatışmalara girmeyi sürdürmeye devam eden 9 PKK teröristi ölü, 1 yaralı, 1 de sağ ele geçirildi.

Kaynak: