BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Karadeniz grubu deşifre oldu

İstihbarat birimleri, 12 kişiden oluşan PKK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu'nu deşifre etti.

Abone ol

Telsiz konuşmalarında sürekli geçen, çeşitli talimatlar verildiği öne sürülen ve iddiaların ardı arkasının kesilmediği PKK'nın 'Karadeniz Açılım Grubu' istihbarak birimleri tarafından yapılan çalışmalar sonunda deşifre oldu.

Habertürk'ten Enis Yıldırım imzalı habere göre Karadeniz Açılım Grubu'nda yer alan PKK'lı teröristlerin kimlik bilgilerine ve fotoğraflarına ulaşıldı.

TUZAKLAR OLABİLİR

İstihbarat birimlerinin Karadeniz Açılım Grubu hakkında hazırladığı raporda, teröristlerin bölgeye ilk olarak 1998'de girdiği hatırlatılarak, güvenlik güçlerinin geçiş güzergâhlarına mayınlama şeklinde tuzak kurabileceği tespiti yapıldı.

HEDEF HASSAS VE STRATEJİK YERLER

1 ay içerisinde bölgede 2 ayrı saldırı gerçekleştiren grubun hassas ve stratejik noktalara yönelik eylem yapmayı planladığı belirtildi. Grubun Kümbet Yaylası'nda bir kısmının ise Şalpazarı kırsalında bir ağaç gölgesinde konaklarken görüldüğü belirlendi.

TELSİZ KONUŞMALARI ÇÖZÜLDÜ

Karadeniz Açılım Grubu'nun kendi içinde 3 gruba ayrıldığı belirtildi. "Doğan" kod adlı Celal K. ile "Çektar" kod adlı Ali Fırat Y.'nin yaptığı şifreli telsiz görüşmelerinin istihbarat birimleri tarafından deşifre edildiği öğrenildi.