BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

PKK’nın kaçırdığı çocuk geri döndü

Diyarbakır’da 23 Nisan 2014’te PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuk, dün gece ailesine kavuştu. <br/>23 Nisan günü Diyarbakır’ın Li...

Abone ol

Diyarbakır’da 23 Nisan 2014’te PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuk, dün gece ailesine kavuştu.
23 Nisan günü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Devrimci Yurtsever Lise Gençliği (DYLG) tarafından düzenlenen ‘Liseliler bahar şenliğinde buluşuyor’ etkinliğine katılan 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçkün’ün PKK tarafından kaçırıldığı iddiası üzerine Böçkün ailesi oturma eylemi başlatmıştı. 22 gündür kayıp olan çocuk, dün gece saatlerinde evine geldi. Gece geç saatlerde evine gelen Sinan Böçkün, bu sabah saatlerinde ailesiyle birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Uzun süren ifadenin ardından Sinan Böçkün, ailesi tarafından güvenlik nedeniyle bir akrabasının evine bırakıldı. Evlerinin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan anne Aysel ve baba Erol Böçkün, oğullarına kavuşmanın mutluluğunu gazetecilerle paylaştı. Anne Aysel Böçkün, "Benim Sinan’ım geldi, diğer Sinanlar da gelsin” dedi. Oğluna kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Aysel Böçkün, hiçbir annenin evladından ayrı kalmaması gerektiğini ifade ederek, barışın gelmesini istedi. Anne Böçkün, çocuğunun kaçırıldığı günden bu yana dua ettiğini ve dualarının kabul olduğunu kaydetti.
Baba Erol Böçkün ise, ailece çok mutlu oldukların dile getirerek, herkesin hakkını helal etmesini istedi. Yaşadığı mutluluğu diğer ailelerin de yaşamasını dileyen Erol Böçkün, oturma eylemi düzenledikleri günden bu yana kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

"BEN DE OĞLUMU İSTİYORUM"
Böçkün ailesinin evine geçmiş olsun ziyaretine gelen ziyaretçiler arasında bulunan Yüksel Karaşin, 27 gün önce 18 yaşındaki oğlu Ali’nin dağa çıktığını, kendisinin de oğlunu istediğini söyledi. Karaşin, “Bugün Böçkün ailesini oğullarına kavuşmasının mutluluğunu paylaşmaya geldim. Benim oğlum da 27 gün önce dağa çıktı. Oğlumun gelmesini istiyorum. Birçok kişiyle görüşmeye çalıştım ama kimse beni dinlemedi. Eğer oğlum gelmezse ben de oturma eylemi yapacağım" diye konuştu.
Anne Aysel Böçkün, güvercin uçurarak barışın gelmesini diledi.
(İHA)