BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın en büyük sığınağı yerle bir

Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerin yaptığı arazi taramasında örgütün en büyük sığınağı ortaya çıkarıldı.

Abone ol

Bingöl'de PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerin yaptığı arazi taramasında örgütün en büyük sığınağı ortaya çıkarıldı. Örgütün sözde bölge komutanı ile bir İran'lı örgüt üyesi sağ yakalandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Özel eğitimli birliklerin yaptığı operasyonda, Nisan 2010 tarihinde Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı eylemine ve Temmuz 2011 tarihinde Bingöl Karlıova İlçe merkezinde Korucu başı Hacı Alan'ın n şehit edilmesi eylemine katıldığı iddia edilen ve sözde örgütün bölge sorumlusu olan Zindan ile İran uyruklu Şiyar kod adlı örgüt üyesi üzerlerinde 2 adet el bombası, 2 tabanca ve tabancalara ait şarjör ile mühimmatla birlikte sağ olarak arazide yakalandı. İki örgüt üyesinin güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrılarına uyarak teslim oldukları belirtildi.

ÖRGÜTÜN KOMUTA MERKEZİ

Yakalanan örgüt üyesinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Jandarma Özel Harekat, Gecici Köy Korucuları ile Patlayıcı Madde Uzmanlarının katıldığı operasyonda Bingöl Ortaçanak bölgesinde, son yıllarda bölgede ele geçirilen en büyük, yeraltına elle yapılmış bir sığınak bulundu. Sığınak içerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda bulunan ve 2 depo ve depo içerisinde 1 adet Kannas Keskin Nişancı Tüfeği Dürbünü, 7 adet telsiz anteni, 2 adet güneş paneli, 2 adet jenaratör, 1 adet dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi, diğer yaşam, giyim, temizlik malzemesi ve bol miktarda ilaç ele geçirildi.

12 KİŞİ TUKUKLANDI

Bu arada, 22 Aralık 2011 tarihinde, Bingöl Merkez – Adaklı- Karlıova ve İstanbul illerinde, haklarında örgüt üyelerine yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözlem altına alınan 16 kişiden biri köy muhtarı 12 kişi tutuklandı. Sanıkların, örgüt üyelerine yiyecek ve malzeme temin etme, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili bilgi verme, örgüt mensupları adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık etme ve bölgede faaliyet gösteren örgüt mensuplarına yardım yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklandıkları belirtildi.