BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın bölge sorumlusu yakalandı

PKK'ya yönelik Varto'da düzenlenen operasyonda örgütün sözde bölge sorumlusu yaralı olarak ele geçirildi.

Abone ol
Muş Varto'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda örgütün sözde bölge sorumlusu ve bir terörist yaralı olarak yakalandı.
 
Kulan mezrası yakınlarında terör örgütünce kaçırılan kişilerin yargılanması için sözde mahkemenin kurulduğu ve sorgulamanın yapıldığı sözde "şehitlik" bölgesine jandarma ve polisin özel harekat timlerince hava destekli operasyon düzenlendi.
 
Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumlusu olduğu bildirilen "Mordem" kod adlı Abdullah Gür ile örgüt mensubu İlhami Sever yaralı olarak yakalandı.
 
Yaralı teröristlerin Muş ve Varto Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.
 
Bölgede operasyon sürüyor.

On çocuklu bir ailede büyüdüğü ve bir terörist cenazesindeyken örgüte katıldığı belirtilen teröristin ele geçirilmesinin, bölgedeki teröristler arasında büyük bir şok etkisi yarattığı ifade edildi. Teröristin yakalanmasının, örgüt mensuplarınca telsizle yapılan görüşmelerde defalarca teyit edildiği kaydedildi.

Varto ve civarında isyana çağırdığı halka yoğun baskı yaptığı ifade edilen teröristin yakalanmasının, Varto halkı tarafından "Büyük bir beladan kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde değerlendirildiği öğrenildi.

Varto'da 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde sözde "özerklik" ilan eden PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 terörist yaralı, 1 terörist de sağ olarak silah, teçhizat ve malzemeleriyle yakalanmıştı.