BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  GÜNCEL

PKK'lının itiraflarına inanamayacaksınız!

Şemdinli’de teslim olan PKK sabotajcısı örgütün tüm şifrelerini açıkladı...

Abone ol

Hakkari Şemdinli’de güvenlik güçlerine teslim olan PKK sabotajcısı “Baran” kod adlı H.S., 2009’dan bu yana içinde olduğu örgütle ilgili tümbildiklerini anlattı. S.’nin 10 sayfalık ifadesi iddiaya göre özetle şöyle:

Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçlerine teslim olan PKK sabotajcısı 'Baran' kod adlı H.S., Şemdinli'de terör örgütü PKK ile BDP'li milletvekillerinin buluşmasının planlı olduğunu belirterek, "Kırsalda herkes bu buluşmanın planlı olduğunu söylüyordu. Zaten buluşmada bulunan Regeş isimli örgüt üyesini tanıyordum" dedi. İran'dan kalabalık grupla Türkiye'ye girip Şemdinli'ye baskın yaptıklarını, ancak doçka gibi ağır silahlarla gelmelerine rağmen bozguna uğradıklarını anlatan H.S., eylem talimatlarının örgüte yakın radyolar kanalıyla verildiğini söyledi. 2008'de İstanbul Güngören'de 5'i çocuk, 1'i hamile kadın olmak üzere 18 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı iki bombalı saldırıyı Azad ve Mizgin kod adlı örgüt üyelerinin yaptığını belirten H.S., 20 kişilik MLKP örgüt üyesinin PKK'nın kamplarında askeri eğitim aldığını anlattı.

İRAN'DAN GELDİK, BOZGUNA UĞRADIK
Terör örgütü PKK'ya 2009'da katıldığını, sabotaj eğitimi aldığını ve İran'daki kamplara katıldığını anlatan H.S., "Burada 27-28 Temmuz'da Şemdinli baskını nedeniyle 50 kişilik gruplar halinde Türkiye'ye girdik" dedi. Doçka gibi ağır silahlarla gelmelerine rağmen güvenlik güçleri tarafından bozguna uğratıldıklarını anlatan H.S., "Çatışmada, grubumda bulunan Syabend, Şaha, Soreş, Şahin, Serhabun, Cemil, Raperin, Mirza ve Ekin kod adlı terör örgütü üyesinin yanısıra isimlerini bilmediğim 17 örgüt üyesi vurularak öldürüldü" dedi. 'Reşit Dostum'un talimatıyla baskın esnasında iki mayın tuzağı hazırladığını belirten H.S., "Mayınlar için 3 adet 82' lik havan mermilerini kullandım, A4 patlayıcı ile etkisini artırmak için destekledim. Güvenlik güçleri geçmediği için patlatamadım. Mayınlar Şemdinli Geniş Tepe'de patlamaya hazır vaziyette bulunmaktadır" dedi.

GÜNGÖREN SALDIRISINI ONLAR YAPTI
2008'de İstanbul Güngören'de yapılan ve 5'i çocuk, 1'i hamile kadın 18 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı iki bombalı saldırıyı Azad ve Mizgin kod adlı teröristlerin gerçekleştirdiğini ileri süren H.S., "Aynı kişler 2011 yılı Ramazan ayında Çukurca'da askeri konvoyuna düzenledikleri sabotaj eylemiyle birçok askerin ölümüne neden oldu" dedi.

MLKP'LİLERE PKK KAMPINDA ASKERİ EĞİTİM
MLKP üyesi 20 kişilik bir grubun askeri eğitim almak için kamplara geldiğini belirten H.S., "Bu örgüt mensuplarına Duran Kalkan ve Rıza Altun gibi üst düzey örgüt mensupları özel bir eğitim alanı ayarladı. Bu gruba arazi şartlarına entegre olmasını sağlamak amacıyla Agir Tujo tarafından askeri ve sabotaj eğitimi verildi. Memyan Andok tarafından bizzat ateşli silahlar, pusu, pusuya karşı koyma, sızma konularında eğitildiler. PKK, MLKP vasıtasıyla metropollerde ses getirici eylemler yaptırmak istiyor. Ayrıca PKK Karadeniz Bölgesi'ni yapılacak açılımında bu örgütten faydalanmak istiyor" dedi.

HAVA HAREKATLARI ETKİLİ
Örgüt üzerinde kara operasyonlarından daha çok hava operasyonlarının etkili olduğunu belirten H.S., "Bu saldırılarda eğer kamplar tam isabet alırsa kayıp çok oluyor, ancak kara operasyonlarında yer değiştirmek ve karşılık verme zamanı olduğu için gerekli güvenlik tedbirleri alınıyor. Ayrıca kara harekatında milisler ve Türkiye içerisinde bulunan örgüt mensupları bilgi veriyor, bunun üzerine gruplar hakim noktalarda kendilerine mevzi alıyorlar, bu şekilde avantajlı duruma geçiliyor" dedi.

ÖCALAN'IN AMACI İÇ SAVAŞ
Yaklaşık 10 sayfa ifade veren H.S., Abdullah Öcalan'ın son zamanlarda dile getirdiği 'Devrimci Halk Savaşı Stratejisi'nin, kırsal alandaki silahlı mücadeleye şehir merkezlerinde yaşayan Kürtleri de örgütleyerek Türkiye'nin her bölgesinde kitlesel silahlı ayaklanma yapmak olduğunu belirtti. H.S. "Öcalan, böylelikle Suriye, Mısır, Libya'daki gibi rejim değişikliliğine devleti zorlayarak şehir merkezlerinde kurtarılmış bölgeler oluşturmayı hedefliyor" dedi.

NAMAZ KILANLA ALAY EDERLER, DOMUZ YERLER
Örgüte yeni katılan ve namaz kılan örgüt mensuplarına aşağılayıcı ve alaycı şekilde davranılarak dışlandığını belirten H.S., "Zerdüştlük, üst düzey örgüt mensupları tarafından eğitimlerde bizlere bir din olgusu olarak anlatıldı. Bu dinde horoz, eşek, köpek, ateşin kutsal sayıldığı söylendi. Kışın erzağımız bittiğinde bölgede bulunan domuzlardan avlanarak sığınağa getirilir, burada temizlendikten sonra pişirilir, yemek istemeyenlere psikolojik baskı yapılır, dalga geçilip alay edilir" dedi.

FÜZE ALMAYA ÇALIŞIYORLAR
Türk Hava Kuvvetleri'nin saldırılarına karşı koymak için PKK'nın füze arayışında olduğunu belirten H.S., "Bunu İran'dan, KDP'den veya silah kaçakçılarından temin etme yolundalar" dedi. Kamplarda kaleşnikof, bixi, kanas, RPG-7, zagros-D-1, şiyar, M-16, melez, Mg-3, G-3, diktiriyof, 12.5-14.5-23.5'lik doçka silahlar olduğunu belirten H.S., "Bunun dışında örgüt aspicina isimli bir silah temin etti. Bu silah pille çalışıyor ve helikopter ile sabit yer hedeflerinde son zamanlarda kullanılıyor" dedi.

HERONLARDA ŞEMSİYE İLE ÖNLEM ALIYORUZ
H.S. insansız hava araçlarına karşı önlemlerini ise, "Keşif uçakları gezdiği zaman yanan ateşleri söndürüyoruz, güvenli bir yere geçerek hareketsiz bekliyoruz. Görüntü verebilecek her türlü renkli araç gereçleri kamufle ediyoruz. Ayrıca geceleri termal görüntü vermemek için ve hedefe yaklaşmak için içerisi askeri kamuflaj bezi ile kaplanan siyah renkli şemsiyeleri kullanıyoruz" dedi.

AHMET KAYA'DAN BENİ BUL PARÇASINI ARMAĞAN EDİYORUM
Eylem öncesinde örgüt mensubu ile sorumlu olduğu üst düzey örgüt mensupları aralarında özel bir şifre oluşturulduğunu belirten H.S., "Hangi basın yayın yolu ile veya başka bir yolla irtibata geçecekleri, saatleri ve günleri kararlaştırılır. Ancak bu tür eylemlerin talimatı genellikle örgüte yakın radyolardan verilir. Örneğin, 'Bingöl'deki Kule kardeşime Ahmet Kaya'dan Beni Bul parçasını armağan ediyorum' ve bu radyodan bu parça birkaç kez aynı saatlerde tekrar ettirilir. Bu mesajı alan örgüt mensubu şifrenin geçtiği bu haberi alarak eylemi gerçekleştirir" dedi.

O BULUŞMA PLANLIYDI
Geçtiğimiz ağustos ayında Şemdinli'de PKK'lılar ile BDP'li milletvekillerinin buluşmasının planlı olduğunu belirten H.S., "Yol kesme eylemi gerçekleştiğinde Gediktepe'de bulunuyordum. Burada bulunan örgüt mensupları bu eylemin daha önce planlandığını söylüyorlardı. Eylemi gerçekleştiren örgüt mensuplarından sadece sorumlu olan (28-30 yaşlarında, 1.70 boylarında, alın kısmı açık, eski katılım, suikastçı olarak eğitim aldı, Şemdinli bölgesinde suikastçı olarak faaliyet yürütür) Regeş kod adlı örgüt mensubunu tanıyorum. Bu örgüt mensubu benim de içinde bulunduğum özel kuvvet grubunu 25-26 Temmuz 2012 günü Hakurki'den Şemdinli'ye götüren kuryedir" diye konuştu.