BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
GÜNCEL

PKK'lı teröristlerin kazdığı 40 metrelik tünel ortaya çıkarıldı

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK mensuplarının, Şırnak'ın Silopi ilçesine sızmak ve sıkıştıkları anda kaçmak için 40 metre uzunluğunda tünel kazdıkları belirlendi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ygulanan sokağa çıkma yasağının ardından hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla TSK ve emniyet mensuplarının katılımıyla başlatılan "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" devam ediyor.


Yürütülen kapsamlı operasyonlarla teröristlerden temizlenen bölgelerde güvenlik güçlerince ev ev arama yapılarak, tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor.


TERÖR SALDIRILARI İÇİN TÜNEL KAZMIŞLAR


Arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerince Şehit Harun Boy ve Karşıyaka mahalleleri arasındaki noktada teröristlerce kazılan, 40 metreyi aşan uzunlukta tünel bulundu.


Kırsaldan gelen teröristlerin ilçe merkezine sızmak ve saldırılarını gerçekleştirdikten sonra kaçmak için kullandıkları değerlendirilen tünelin bir ucunun Cudi Dağı eteklerine, bir ucunun da bazı evlerin bodrum katına çıktığı belirlendi.


Kazıldıktan sonra üzeri tahta, branda, toprak ve çuvallarla kapatılarak gizlenmeye çalışılan tünel, güvenlik güçlerince yürütülen titiz çalışmalar sonucu ortaya çıkarıldı. İş makinesi ile kazıldığı tahmin edilen, etrafında mevzi ve sığınaklar olduğu belirlenen tüneldeki kabloların aydınlatma amaçlı kullanıldığı düşünülüyor.


Tünelin incelemenin ardından güvenlik güçlerince imha edildiği belirtildi.


ATIK SU KANALINI DA KULLANMIŞLAR


Teröristlerin operasyonlarda sıkıştıklarını anladıklarında ilçe merkezinden geçen 1,5 metre yüksekliğindeki atık su kanalını da kaçmak için kullandıkları değerlendiriliyor.


Güvenlik güçleri, su kanalına yakın birçok evin duvarlarının delindiğini, bu sayede kanal ile evlerin bağlantısının sağlandığını tespit etti.
Su kanalının hemen yanında hendek ve barikatların bulunması da dikkati çekti.


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü üyeleri, kırsal alandaki gizlenme yöntemlerini şehirlerde de uygulamaya çalışıyor.

Sitene Ekle
Etiketler