BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL

PKKlı bombacı şok oldu

Her gün karakola gelip imza atmaya hazırdı.. Tahliyesini istedi ama...

Abone ol

Terör örgütü PKK adına Avcılar'da bir parka koyduğu bombanın patlaması sonucu bir kişinin ölümüne, 32 kişinin yaralanmasına neden olduğu ve Beyoğlu'ndaki Hayal Kafe'ye bomba koyduğu iddiasıyla yargılanan Mesil Demiralp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 9 yıldır tutuklu olarak yargılanan Mesil Demiralp katıldı. Tutuksuz sanık Nuray Bilici ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada son savunmasını yapan Mesil Demiralp, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak isteğine ilişkin talebini tekrar ederek, ''Sanıkların topluma kazandırılması gerekir. Denetimli serbestlikten yararlanmak istiyorum. Gerekirse her gün karakola gidip imza atmaya da razıyım. 9 yıldır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, tüm bunları dikkate alarak Demiralp'i, ''devletin topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmaya yönelik eylemlerde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Demiralp hakkında, unsurları oluşmadığı gerekçesiyle indirim maddesi olan eski TCK'nın 59. maddesini uygulamayan mahkeme heyeti, sanığın Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanma talebini de reddederek etkin pişmanlık hükümlerini de uygulamadı. Mahkeme heyeti, diğer sanık Nuray Bilici'ye de ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.