BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan büyük provokasyon! Nasıl önlendi?

PKK'nın kapattığı Diyarbakır karayolunda faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. 12 işçiyi çadıra bağlayıp askere hedef göstermişler.

Abone ol

Şantiye basıp, işçileri çadıra kapatan göstericiler, karşılık verilmesini planlayarak çadırın çevresinden askere ateş açtı. Faciayı bir işçinin kaçarak durumu haber vermesi önledi.

PKK'nın kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunda güvenliği sağlayan jandarmaya ateş açılması sonucu 3 askerin yaralandığı saldırıda büyük faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Bölgede şantiye basıp, 12 işçiyi ellerini bağlayarak çadıra kapatan göstericiler, çadırın çevresinden askerlere ateş açtı. Askerlerin de ateş açıp çadırdaki işçileri vurmasını planlayan göstericilerin provokasyonu bir işçinin kaçıp haber vermesi üzerine son anda önlendi. Diyarbakır- Bingöl karayolunun Lice kesimde hendekler kazarak yolu kapatan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler yol yapımında çalışan 12 işçinin ellerine bağlayarak şantiye yakınlarındaki çadıra kapattı.

ÇADIRDAN ATEŞ

Hendek kazıp, yolu kapatan göstericilere akşam saatlerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Göstericiler de şantiyede çalışan ellerine bağlayıp kapattıkları çadırın çevresinden askerlere saldırmaya devam etti. Bu sırada çadırın çevresindeki farklı noktalardan güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ile bir asker kurşunla yaralanırken, bir asker de kurşunlardan kurtulmak için kaçarken düşerek yaralandı. Yaralı askerler hemen Sikorsky helikopterle bölgeden alınarak kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ASKERLERE ANLATTI

Üç askerin yaralanmasının ardından güvenlik güçleri de ateş açanlara karşılık verince çatışma çıktı. Askerler, 12 işçinin ellerinin bağlı şekilde göstericiler tarafından tutulduğu çadıra operasyon düzenleyeceği sırada, komutanlardan telsizle çadıra kesinlikle ateş açılmaması emri verildi. Göstericilerin elinden kaçan bir işçi, en yakın birliğe giderek, arkadaşlarının ellerinin bağlanıp çadıra kapatıldığını bildirmesi üzerine, komutanların telsizle bölgedeki askerlere emir vermesi üzerine çadırın bulunduğu bölgeye ateş açılmadı. Gece geç saatlere kadar süren olayların ardından göstericiler bölgeden kaçarken, askerler elleri bağlı bir şekilde çadırda tutulan 12 işçiyi kurtardı. Yetkililer, bölgede yol kapatan göstericilerin provokasyonunun önüne geçildiğini bildirerek şu bilgileri verdi: 'Göstericiler ellerini bağladıkları 12 işçiyi çadıra kapatmışlar. Çadıra ateş açılması için ellerinden geleni yaptı. Haber verilmesi üzerine asker, çadıra ateş açmadı ve provokasyon önlendi.'

EYLEM BASKISI YAPILDI

Diyarbakır Valiliği, dün Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatılmaya çalışan grubun içerisine sızan terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, ilk ateşte yaralanan güvenlik görevlisinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Güvenlik güçlerinin, vatandaşlarının can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak maksadıyla gerekli tedbirleri aldığı belirtilen açıklamada, 'Olayların daha da yaygınlaşması için vatandaşların silah tehdidi ile eyleme zorlanmasına rağmen, sağduyulu vatandaşlar bu baskılara itibar etmemişlerdir' denildi.