BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK uçaklardan böyle kurtulmuş işte o tüneller

PKK'lıların bombaların basıncından ölmemek için Kuraniş Vadisi'ni tutan sıfır hattındaki 2030 rakımlı tepede iki ucu açık olarak açtığı tüneller ortaya çıkartıldı.

Abone ol

2030 rakımlı tepeye Türk bayrağı dikilmesinin ardından yapılan temizlikte PKK'nın Türk jetlerinden korunmak için açtığı tüneller ortaya çıktı.

Irak sınırının sıfır noktasında konuşlanan Karaçalı Hudut Bölüğü'nü gezen Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin izlenimlerini paylaştı.

29 Ağustos'ta Kuraniş Vadisi'ni tutan sıfır hattındaki 2030 rakımlı tepeye Türk bayrağı dikildikten sonra PKK'nın dağlardaki mağaralardan zirveye bağlantıyı sağlayan ve uçaklardan atılan bombaların basıncından ölmemek için iki ucu açık olarak açtığı tünelleri de ortaya çıktı.

pkk-tunel.jpg

"TÜNELLERDE BETON KIRICI BÜYÜK MATKAP BULUNDU" 

Karaçalı Hudut Bölüğü'nü konuşlandırmadan önce bu tünellerin imha edildiğini belirten tuğgeneral Vahap Özoğlu, şunları söylüyor: "Üç günde tepeye çıktık ama dağı bütünüyle kontrol etmemiz 29 Ağustos'a kadar sürdü. Tünellerden inilen mağaralarda hilti (beton kırıcı büyük matkap) bulundu. Mağaralarda ve tünellerde ele geçirilen yüklü miktardaki el yapımı patlayacılar da imha edildi."

pkk-tunelleri-2.20150927091626.jpg