BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK silah bıraksaydı IŞİD şu anda Adana'daydı

CNN Türk ekranına konuk olan ve Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın silahsızlanması üzerine konuştu ve "PKK eğer silah bıraksaydı IŞİD şu anda Adana'daydı" dedi.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Önder, PKK'nın silah sevdalısı bir örgüt olmadığını söyledi ve "PKK eğer silah bıraksaydı IŞİD şu anda Adana'daydı" dedi.

LİCE'DEKİ HEYKEL TARTIŞMASI

Lice'de gerginlik yaratan heykelin dikilmesinin yersiz ve zamansız olduğuna vurgu yapan Önder "Bu heykel meselesi benim içimin ısındığı bir mesele değildir. Ama baktığınız zaman dikilmesi gereksiz, yersiz, zamansız bir iştir. Çözüm sürecinin ruhuna da uygun değildir. Fakat bunu orada kaldırmaya çalışmak da çözüm sürecinin ruhuna uygun değildir. Böyle olunca kim diktirdi soruları ortaya çıkıyor. Ben biliyorum ki KCK'nin böyle bir tutumu yok. Bunu bize devlet söyledi. 'Yarın bunu kaldıracağız' dediler. Biz de böyle davranmamalarını, bunun olası sonuçlarını söyledik. İki üç günlük bir zamana yayalım. Biz bunu halkın insiyatifine bırakalım dedik. Peki, neden bu oldu? Dedik ya milliyetçiler bunun çözümlensin istemiyor. Ben dedim bunun gereği yok ama üzerinde kopan fırtınanın hiç gereği yok" şeklinde konuştu.

"PKK EĞER SİLAH BIRAKSAYDI..."

Konuşmasının devamında "PKK silah sevdalısı bir örgüt değil" diyen Önder şu ifadelere yer verdi:

"PKK silah sevdalısı bir örgüt değil. Sizin düşündüğünüzden daha çabuk silah bırakmak isterler. Çünkü demokratik cumhuriyet kurmak istiyorlar. PKK eğer silah bıraksaydı IŞİD şu anda Adana'daydı. Silah bırakma bir günlük iş. Önemli olan gönlümüzü barışa yatırmaktır. CHP bu konuda önemli bir atılım içerisinde. Meclis'in içinde ve de dışında kim isterse şerefim için söz veriyorum, barış için hangi adımlar atılmış ise kim gelip soracaksa anlatırız. Süreçte neler yaşandığını saklamıyoruz."