BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

PKK şantiye şefini kaçırdı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sınıra yapılan karakol inşaatının şantiye şefi M.E.'nin 17 Haziran tarihinde kaçırıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Hakkari 'nin Yüksekova İlçesi'nde karakol inşaatı yapan şirketin şantiyesine yaklaşık bir ay önce baskın yapan PKK'lıların kaçırdığı müteahhidin kardeşi M.E'in kurtarılması için çabalar yoğunlaştı.

Hakkari 'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde karakol ve kalekol yapım ihalesini alan şirketin Yüksekova'daki şantiyesinden kaçırılan M.E'nin kurtarmak için güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalardan yaklaşık bir aydır sonuç alınamadı. M.E'nin, 2004 yılında Diyarbakır'da AK Parti 'den Bağlar Belediyesi başkan adayı olan ancak seçilemeyen müteahhit Ali Elbey'in kardeşi olduğu ortaya çıktı. Ağabeyinin şantiyesinde görev yapan M. E.'yi serbest bırakma karlığında PKK'nın fidye istediği ileri sürüldü.

BÜLENT ARINÇ TWEET ATTI

Serbest bırakılması için örgüt üzerinde etkili olabilecek sivil toplum kuruluşları ile siyasilerin devreye sokulması gündeme gelen M.E'nin, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın akrabası olduğu ileri sürüldü. Ancak Bülent Arınç bunu Twitter'den yalanladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın bu konudaki haberler üzerine Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kalekol inşaatına fidye baskını' başlığıyla duyurulan haberde akrabam olduğu iddia edilen bir şahsın fidye talebiyle kaçırıldığı belirtilmektedir. Öncelikle kaçırılan kişiyle bir akrabalık bağım bulunmamaktadır. İlgili haberin bu kapsamda değerlendirilmesini rica ederim. Bunun yanına menfur olayı kınıyorum, kaçırılan vatandaşımıza geçmiş olsun diyorum. En kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını temenni ederim."