BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK Kirandi için heyet istiyor

PKK’nın konsey başkanı Murat Karayılan, kaçırılan er Coşkun Kırandi’yi serbest bırakmak için kendilerine bir heyetin gelmesini istedi.

Abone ol

Bu çerçevede, ‘operasyonların iki günlüğüne durması’ne da isteyen Karayılan, şartların sağlanması durumunda Kırandi’yi serbest bırakacaklarını açıkladı.

Karayılan’ın teklifine Türkiye’den DEHAP ve İnsan Hakları Derneği (İHD) olumlu yaklaşırken, AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal da, siyasi kimliği dışında olmak üzere bir ‘insan hakları savunucusu’ olarak üzerine görev düşerse kabul edebileceğini belirtti. AK Partili Ünsal, “Ancak bir insanın hayatının pazarlık konusuna dönüşeceği bir durumu kabul etmem mümkün değil.” dedi.

Bu arada, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları gündemesi terör örgütü PKK’yı yeni arayışlara itti. Örgütün yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak Kürdistan Federasyonu Başkanı Mesud Barzani’den yardım istedi.

İki liderin öncülük ettiği Kürt gruplarla ortak strateji belirlemek istediklerini söyleyen Karayılan, terör örgütü adına faaliyet gösteren Mezopotamya Haber Ajansı (MHA) aracılığıyla yaptığı açıklamada operasyonlara karşı Irak’taki Kürt gruplarını kendilerine destek vermeye çağırdı. Barzani ve Talabani gruplarıyla bir ‘ulusal konferans’ düzenlemek istediklerini anlatan Karayılan, “Halkımızın çıkarları için ortak bir strateji oluşturalım. Eğer açık yapılması göze alınamıyorsa gizli de yapılabilir. ” ifadelerini kullandı.

Haber: Habib Güler
Kaynak: