BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK kaçırmıştı ailesi eylem yaparken ölü bulundu! Sonrası ilginç olaylar...

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde 2014 yılında PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle ailesi tarafından bırakılması için eylem yapılan 15 yaşındaki Ahmet Barış Türk'ün geçen yıl Temmuz ayında Hakkari Yüksekova'da çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Öldürüldüğü ortaya çıkan oğlunun cenazesini olaydan 20 gün sonra Van kimsesizler mezarlığından alıp Ergani'de toprağa veren Rıza Türk, geçen hafta gittiği hastanede şok yaşadı. Kayıtlara göre, Rıza Türk'ün Yüksekova'daki çatışmada öldürüldüğü ve ölüm kaydının resmi işlemlere işlendiği ortaya çıktı. Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran Rıza Türk, kendisinin 'ölü', oğlunun ise kayıtlarda halen sağ göründüğünü tespit etti. Emekli maaşı da kesilen Rıza Türk, durumun düzeltilmesi için dilekçe verdi.

ANNESİ "KENDİMİ YAKACAĞIM" DEMİŞTİ
Ergani ilçesinde yaşayan Ahmet Barış Türk'ün ailesi, oğullarının Nisan 2014 tarihinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle o dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde gösteri yapan ailelerin eylemlerine katılarak, çocuklarının serbest bırakılmasını istemişti. Oğlunun evde oynadığı bilye ve topaç ile eyleme katılan anne Fatma Türk, "Bu zulmü kabul etmiyorum. Kendimi yakacağım. 15 yaşındaki oğlumu, arabaya koyup götürdüler. Başını dizime koyup uyuyordu. Oğlum akşam evden sokağa çıktıktan sonra kayboldu. Oğlum bulunmazsa kendimi yakacağım, her türlü eylemi yapacağım. Oğlum evde bu misketlerle oynuyordu. Böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan. demişti. 

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLMÜŞ!
Ahmet Barış Türk, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında 9 Temmuz 2017 tarihinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada öldürüldü ortaya çıktı. Ailesi, çocuklarının cenazesini kimsesizler mezarlığından alıp Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde toprağa verdi.,

BABASINA "SEN ÖLMÜŞSÜN" DEDİLER
Emekli olan Rıza Türk, 24 Eylül tarihinde gittiği bir hastanede kayıt için, görevliye nüfus cüzdanını verdi. Görevli, sisteme girdiğinde şaşırdı ve Türk'e, "Siz resmi kayıtlara göre ölü görünüyorsunuz" dedi.
Baba, Nüfusa gittiğinde ise, 'Yüksekova'da çatışmada öldürülmüşsün' cevabını alınca oğlu yerine resmi kayıtlarda kendisinin yanlışlıkla ölü gösterildiğini anlamış.