BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.405,89
HABER /  GÜNCEL

PKK, kaçırdığı er için pazarlığa girdi

Geçtiğimiz hafta Tunceli'de kaçırılan er Kırandi için PKK masaya oturmaya hazır olduğunu açıkladı. PKK, Kırandi için şartlarını şöyle belirledi:

Abone ol

PKK terör örgütü üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, kaçırdıkları er Coşkun Kırandi’yi serbest bırakmaya hazır olduklarını söyledi.

Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Mezopotamya Haber Ajansı’na açıklama yapan Murat Karayılan, bir hafta önce Tunceli- Pülümür karayolunu kesen örgüt üyeleri tarafından kaçırılan izinli er Coşkun Kırandi’nin serbest bırakılması için Türkiye’de bir grup siyasi parti ve sivil toplum örgütünün yaptığı talepleri dikkate aldıklarını söyledi.

Jandarma eri Kırandi’yi serbest bırakmak istediklerini belirten Karayılan, “Bunun için uygun bir zemin oluşturulması gerekir. Çağrı sahibi kurum ve kuruluşların bir komisyon kurarak bölgeye gitmesini ve askerin güvenlikli bir şekilde serbest bırakılması için gerekli ön koşulları oluşturmalarını istiyoruz” dedi.

KUŞADASI EYLEMİYLE İLGİLERİ YOKMUŞ

PKK’nın Kuşadası’ndaki bombalama olayıyla bir ilişkisi bulunmadığını da iddia eden Karayılan, Kürt halkının siyasal ve demokratik mücadele yöntemini benimsediğini ve Kürt halkını bu yoldan kimsenin saptıramayacağını öne sürerek, “Kürt hareketinin meşru savunma anlayışı dışındaki tüm şiddet kullanımını tasvip etmiyoruz. Böylesi saldırıları da terör olarak nitelendiriyoruz” diye konuştu.

Haber: Ferit Demir
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr