BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

PKK istediği gibi at oynatıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "PKK, Doğu ve Güneydoğu’da istediği gibi at oynatıyor. PKK tarafından korucular infaza tabii tutuluyor, ...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "PKK, Doğu ve Güneydoğu’da istediği gibi at oynatıyor. PKK tarafından korucular infaza tabii tutuluyor, faili meçhul oluyor” dedi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da istediği gibi at oynattığını savunarak, “Korucular sokak ortasında katlediliyor, ölüyor, analar ağlıyor da bu hükümetin içişleri bakanı yok ortada. PKK tarafından korucular infaza tabii tutuluyor, faili meçhul oluyor” dedi.
PKK tarafından kaçırılan çocuklar konusunda ise Vural, “Bir taraftan çocukları dağa kaçıracaklar. Bugüne kadar kaçırmışlar. Diğer taraftan mezralarda çocukları katleden PKK örgütüyle görüşeceksin. Şimdi de niye kaçırıyorsun böyle olur mu diyeceksin. Yani PKK terör örgütü çocukları kaçırdı, olur mu efendim. 18 yaşından küçükleri kaçırıyorsun. Yok ya 18 yaşından büyüklerin dağa çıkması meşru mu?” şeklinde konuştu.
Vural, konuşmasında şunları kaydetti:
“Siz değil miydiniz dağa çıkışları engelleyeceğiz’ diyen. Ne oldu? Dağa çıkışları cesaretlendirdiniz, artırdınız. Analar yine ağlıyor, yine ağlayacak. Hangi yüzle gideceksiniz, ziyaret edeceksiniz.”
Vural, Çözüm Süreci Çalıştayı’na değinerek, “Bu çalıştayda kilit metaforunu kullanmışlar. Kilit, bu vatanı bu coğrafyayı vatan yapanların dışında. Bu millete düşmanlık bekleyenlerin dışında açacakları bir kilittir. Sen kimi dışarıda görüyorsun. Diyarbakır bu milletin dışında mıdır? Sen Anadolu’nun kapısını Malazgirt’te 1071’de bu millete açan Sultan Alparslan’dan sonra bu coğrafyaya kilidi vurduk, mührümüzü vurduk, senin yeni Türkiye’nin de devletin milletin toprağın kilidini hangi emperyalistlere açacaksın. Türk milleti bu kilidi Malazgirt’te açtı, kapılarını açtı. Şimdi sen 1071’den öç almaya mı niyetlesin sen” diye konuştu.
Gaziosmanpaşa’da tişörtlü provokatörün çok kısa zamanda yakalanmasına değinen Vural, “Bir tarafta Gaziosmanpaşa da, bir tarafta BDP-PKK. Bir tarafta tepki koyanların arasında aynı kişi. Bunlar ortaya çıkınca hemen yakalıyorlar, suç makinesiymiş. Peki bugüne kadar niye yakalamadınız? Yani medyanın fotosu olmasa. Bunun bu şekilde dolaşmasına izin veren kim. Bunun altında tezgah olduğu gayet açık. Çeşitli mizansenlerle millete kumpas hazırlıyorlar” şeklinde konuştu.
(İHA)