BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK, dağdan kaçan çocukları infaz edecekti!

Biri 14 yaşında kız, diğeri 15 yaşında erkek 2 PKK'lı Türkiye sınırını geçerken arkalarından PKK'lılar ateş açtı. 2 PKK'lıyı PKK'dan asker korudu.

Abone ol

Genelkurmay, K.Irak’tan gelen iki PKK’lıya, peşlerindeki PKK’lıların ateş açtığını ve bir militanın askerler karşılık verince teslim olduğunu bildirdi. Biri kız olan iki PKK’lıdan 15 yaşındaki erkek teslim olurken, 14 yaşındaki kız ise kaçtı...

Çözüm süreci kapsamında bir çok PKK’lı silahlarını bırakarak güvenlik güçlerine teslim oluyor. Dün de G.Kurmay Başkanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, iki PKK’lının Hakkari Çukurca’da sınırı geçerek güvenlik güçlerine teslim olacağı sırasında, sınırın diğer tarafından güvenlik güçlerine ateş açıldığı, ateşe karşılık verildiği bilgisi paylaşıldı. Kaçan iki PKK’lıdan birinin teslim olurken diğerinin durumu hakkında bilgi verilmedi.

PEŞLERİNDE 5 PKK'LI VARDI...

G.Kurmay’nı yaptığı bu açıklamanın arkasından ise film gibi kaçış öyküsü çıktı. Askeri kaynaklar, saat 14:00 suları, Hakkari Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı Serbest Üs Bölgesi’ne iki militanın yaklaştığının tespit edildiğini belirtti. Yapılan gözlemde 2 militanın peşinde 5 PKK’lının olduğu da görüldü. Bunun üzerine sınır bölgesine müdahale için komandolar sevk edildi.

SINIRI GEÇTİLER ARKALARINDAN ATEŞ AÇILDI

İki militanın sınırı geçmesiyle birlikte peşlerindeki PKK’lılar tarafından yakalandığını ve boğuşma çıktığını belirten askeri kaynaklar yaşanan olayı şöyle anlattı: “İki PKK’lı kaçarken onları takip eden 5 PKK tespit edildi. Ancak takip eden PKK’lıların hepsi sınırı geçmedi. Bir kısmı Kuzey Irak’ta kaldı. Ancak diğer gurup sınırı geçti ve kaçak iki PKK’lıyı yakaladı. Türkiye toprakları içinde boğuşma çıktı. Olayı gören komandolar müdahale etmek istediğinde ise Kuzey Irak’ta kalan PKK’lılar komandolara ateş açtı. Bunun üzerine ateşin geldiği yerlere karşılık verildi.”

14 YAŞINDAKİ KIZ MİLİTAN KAÇTI...

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, komandoların ateş açması üzerine, PKK’lılar ateş etmeyi kesti. Sınırı geçip diğer PKK’lıları yakalayan grup ise yakalanmamak için tutukları PKK’lıları bırakmak zorunda kaldı. Bu esnada ise kaçan iki PKK’lıdan biri hemen askere teslim oldu. Diğer PKK’lı ise karışıklıktan faydalanarak kaçtı. Yapılan ilk tespitte güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lının 15 yaşında bir erkek olduğu öğrenildi. Diğerinin ise 14 yaşlarında bir kız çocuğu olduğu tespit edildi. Yapılan ilk sorguda, kaçak iki militanın arkadaş olduğu ve örgütten kaçtığı öğrenildi. Kaçan diğer PKK’lının bulunması için de bölgede aramalar yapılıyor.