BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK ateşkes ilan etti! FLAŞ

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubuna yanıtı Almanya'nın Bonn şehrinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında verdi

Abone ol

Abdullah Öcalan ’ın Diyarbakır’daki nevruz kutlamasında okunan mektubunda yer alan ’sınır dışına çekilin’ mesajından sonra, örgütün Kandil Dağı’nda bulunan yöneticilerinden ilk hamle gelmişti. Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın PKK'lılara telsizle eylemsizlik pozisyonuna geçin talimatı vermişti.

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan'dan bugün yeni bir açıklama geldi. Karayılan Öcalan'ın çağrısı üzerine ''21 Mart'tan itibaren ateşkes ilan ettiklerini'' açıkladı. PKK'ya yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamada Karayılan, "Parlamento ve hükümet komisyon oluşturup yasal zemini hazırlarsa geri de çekiliriz" dedi.

ATEŞKES İLAN EDİYORUZ

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında okunan mektubuna yanıtı Almanya'nın Bonn şehrinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında verdi. Kutlamalar esnasında video mesajı yayınlanan Karayılan, Kürtçe yaptığı konuşmasında, "21 Mart'tan itibaren ‘ateşkes’ ilan ediyoruz. Parlamento ve hükümet komisyon oluşturup yasal zemini hazırlarsa geri de çekiliriz" ifadelerini kullandı.

Karayılan'ın yaklaşık 10 dakikalık video mesajında şu ifadeler yer aldı;

''Önder Apo bu Nevroz’da yeni bir mesaj verdi. Yeni bir çağrı yaptı. Bu çağrı Diyarbakır'da tüm Kürt halkı ve tüm kamuoyuna açıklandı. 2013 Nevroz’u yeni bir gün, yeni bir başlangıç oldu. Halkların birlikteliğinin, özgür yaşamını kurmanın süreci, demokratik özgürlük süreci. Bundan dolayı biz Önder Apo’nun bu perspektifini, yeni süreci özgürlük ve demokrasinin yükseltilmesinin yeni adımı olarak görüyoruz. Herkesin de böyle görmesi gerekiyor.

ÖCALAN'IN KARARI BİZİM KARARIMIZDIR

Başkan Apo’nun gönderdiği mesaj çok önemli ve tarihidir.Açıklanan mesaj çok zengin, derin, anlamlı ve değerlidir. Şimdi ben tüm hareketimiz adına hareketimizin tutumunu, hepinizin şahitliğinde ve hepinizin önünde açıklıyorum. Önder Apo’nun verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır. Biz bu kararı kabul ediyor ve katılıyoruz. İçeriğini ve çerçevesini tarihsel, doğru ve çok önemli görüyoruz. Yeni bir sürecin, tarihi bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz.''