BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.402,76
HABER /  GÜNCEL

PKK araçları yakıp, bir adamı kaçırdı!

PKK'lılar örgüte eleman kazandırmak için 16 yaşındaki çoban Mahsun Yuvalak'ı ve Ağrı'da yaktıkları aracın şoförünü kaçırdı

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı'nda yol kesen bir grup PKK'lı, 1 TIR, 2 kamyonet ve 1 kepçeyi ateşe verdi. Teröristler, 1 kişiyi kaçırdı, kaçmaya çalışan kadın sürücüyü de yaraladı. Aynı saatlerde Şırnak'ın Silopi İlçesi Görümlü Beldesi'nde babasıyla birlikte Cudi Dağı eteklerindeki merada çobanlık yapan 16 yaşındaki Mahsun Yuvalak'ı da örgüte eleman kazandırmak amacıyla kaçırdılar.

Olay, dün saat 22.00'de Doğubayazıt-Van karayolunun 35'inci kilometresinde bulunan Tendürek Dağı mevkiinde meydana geldi. Karayolunda genişletme çalışması yapan 'Vantaş' firmasına ait şantiyeye gelen 5 PKK'lı 1r TIR, 2 kamyonet ve 1 kepçeyi ateşe verdi. PKK'lılar daha sonra kepçe operatörü 22 yaşındaki Zeydin Sargot'u yanlarına alarak gecenin karanlığında kayboldu. Kaçmaya çalışan ve olanları gören Güler Karael'in kullandığı otomobil, PKK'lılar tarafından tarandı. Hafif yaralanan Güler Karael, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yanan araçlar tamamen kullanılamaz hale gelirken, PKK'lıların yakalanması ve kaçırılan kepçe operastörünün kurtarılması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

16 YAŞINDAKİ ÇOBANI KAÇIRDILAR

Şırnak'ın Silopi İlçesi Görümlü Beldesi'nde babasıyla birlikte Cudi Dağı eteklerindeki merada çobanlık yapan 16 yaşındaki Mahsun Yuvalak, PKK'lı teröristlerce, 'örgüte eleman kazandırmak' amacıyla kaçırıldı.

Görümlü Beldesi'nde çobanlık yapan 45 yaşındaki Mahmut Yuvalak, dün akşam saatlerinde biri 9 yaşında olan iki oğlu ile birlikte Cudi Dağı eteklerindeki merada hayvanlarını otlatırken yanlarına 4 kişilik bir PKK'lı grubu geldi.

Örgüt propagandası yapan teröristler, örgüte eleman kazandırmak amacıyla baba Mahmut Yuvalak'ın tüm karşı çıkışlarına rağmen oğlu Mahsun Yuvalak'ı yanlarına alarak götürdü. PKK 'lılar Mahsun Yuvalak'ı Cudi Dağı'na götürürken, baba Mahmut Yuvalak ise Görümlü Beldesi'ne dönerek olayı Jandarma Tabur Komutanlığı'na bildirip oğlunun kurtarılmasını istedi. Mahsun Yuvalak'ın kurtarılması için jandarma özel harekat timleri operasyon başlattı.