BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pilotun öğretmen babası ders verdi

Bir babanın en zor günleri. Düşürülen uçaktaki pilotlardan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy'Un gözüne uyku girmiyor.

Abone ol

Suriye'nin uçağımızı vurmasının ardından kayıp olan 2 pilotumuza hala ulaşılabilmiş değil. Pilotların evlerinde gergin bir bekleyiş hakim. Buna karşılık aileler metanetli tavırları ile dikkat çekiyor.

Bugün pilot babalarına "intikam" istekleri olup olmadığı ve "savaş" istekleri soruldu. Yüzbaşının babasından gelen yanıt herkese ders verir nitelikte.

Uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülen Türkiye'ye ait askeri keşif uçağının pilotu Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın ailesi arama kurtarma çalışmalarını ümitle takip ediyor. Yakınları aileleri yalnız bırakmazken, gelecek güzel haberler bekleniyor. Acısına rağmen metanetle gelişmeleri izleyen baba Ali Ertan, hissiyatının Türkiye’yi savaşa sürüklemesini 1.20120625164514.jpgistemediğini belirtiyor.

Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağındaki pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, “Türkiye’nin benim hissi davranışımla savaşa girmesini istemem. Devlet adamlarımız hangi kararı verirse seve seve dediklerini yaparız.” dedi.

FAYDALI EVLAT YETİŞTİRMENİN GURURU

Öğretmen baba Ali Ertan, yaptığı açıklamada, ülkeye faydalı bir evlat yetiştirmenin gururunu yaşadığını kaydetti. Ertan, “Oğlumla gurur duyuyorum. 50 çocuğum olsa, okumalarını, başarılı olmasını ve pilot olmalarını isterim. Ben oğluma okula ilk gönderdiğim gündün bu yana ‘oğlum senin yapacağın ülkene, milletine, bayrağına hizmet etmektir’ diye söyledim. Bir Gökhan gider bin tane Gökhan gelir. Benim ülkemdeki insanların huzuru için oğlumun bir katkısı olmuşsa ne mutlu bana.” diye konuştu. ‘Uçak düştü’ haberiyle birlikte toplumun her kesiminden kendilerine destek geldiğini aktaran Ertan, “Malatya’nın tüm milletvekillerine, tüm kamu kurum yöneticilerine, askeri yetkililere tüm destek veren herkese teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aradı ve durumla ilgili bize bilgi verdi. Başbakanımız ve siyasi partiler konuya bizden fazla düşünüyor. Bir araya gelip durumu görüşüyorlar.” şeklinde konuştu.

BENİM HİSSİYATIMLA ÜLKEM
ZARAR GÖRSÜN İSTEMEM


Türkiye’nin hiçbir şekilde zarar görmesini istemediğini vurgulayan Ertan, “Ben, ülkemin ufak tefek şeylerle, benim hissi davranışlarımla savaşa girmesini istemem. En güzel kararı onlar verecektir. Ne karar verirlerse bende onların yanında olurum. Ben de seve seve onların dediklerini yaparım. Ama ülkenin zarar görmesini hiçbir zaman istemem. İnsanların acı çekmesini, vatanın bütünlüğünün zarar görmesini, bayrağımın inmesini istemem.” diye konuştu.

ALLAHTAN ÜMİT KESİLMEZ...
DİĞER PİLOTUN BABASI OĞLUNUN FOTOĞRAFI
İLE MEDYA ÖNÜNE ÇIKTI;
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
ALLAH'TAN UMUT KESİLMEZ

Belirsizlik ortamında kahrolan baba,
huzursuz ve bitkin bir halde. Olaydan 4 gün sonra konuşan Aksoy, müjdeli haber bekliyor.

Osman Aksoy, duygularını "İnsan kafasını yastığa koyduğu zaman rahat edemiyor ama ayakta durmak için de sağlığa ihtiyacımız var. İki üç saat de olsa uyumaya çalışıyoruz" sözleriyle açıklıyor.

Suriye tarafından düşürülen uçakta bulunan kayıp Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy, Bağcılar’daki evinde gazetecileri kabul etti. Elinde oğlunun fotoğrafıyla konuşan baba Aksoy, olaydan üç gün önce oğluyla telefonda görüştüğünü şunları söyledi:  

ABİSİ FATİH İLE AYNI YERDE GÖREV YAPIYORLAR

"Çok iyi olduğunu, komutanları tarafından sevildiğini, görevini seve seve yaptığını söyledi. Abisi Fatih ile aynı yerde görev yapıyorlar. Televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız ziyaretimize geldi. Abisi de Malatya’da olduğu için komutanlarından aldığı bilgileri bize aktarıyor. Bu işin sonuna kadar ümitle beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Devletimiz bu vazifeyi vermiş. Bu keşif uçuşları daha önce de yapılıyordu. Bu uçuşların maksadı sınırlarımızı korumak. Başka bir maksadı yok." 

KAYIP PİLOTUN BABASI OSMAN AKSOY / FOTO GALERİ

İKİ ÜÇ SAAT UYUYORUZ

Baba Aksoy şöyle devam etti.

"Abisi Malatya’da olayın içinde olduğu için arkadaşları, komutanları, üstleri devamlı bu bilgileri veriyorlar. İlk gün haberler pilotlarımız kurtuldu şeklinde yayınlandı. Ertesi gün başbakanımız açıklamasında "Arama tarama yapılıyor pilotlarımızı arıyoruz" dedi. Bugün dördüncü günü şu anda sağlıklı bir bilgi yok. Huzursuzuz geç saatlere kadar televizyondan takip ediyoruz. Belki bir açıklama olur, bir haber alırız diye bekliyoruz. İnsan kafasını yastığa koyduğu zaman rahat edemiyor ama ayakta durmak için de sağlığa ihtiyacımız var. İki üç saat de olsa uyumaya çalışıyoruz. Büyüklerimiz uğraşıyor, biz de televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız haricinde henüz arayan olmadı"

Ümitlerini kaybetmediklerini belirten Aksoy, "Allah’tan ümit kesilmez. En kısa zamanda çocuğumuzdan iyi bir haber alırsak biz de çok sevineceğiz" dedi.