BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

Peşmerge cephesine Şivan Perwer morali!

Kürt sanatçı Şivan Perwer, IŞİD'e karşı çatışan peşmerge güçlerini ziyaret etti. Perwer peşmergelerle birlikte türkü söyledi.

Abone ol

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların ele geçirdiği yerleşim yerlerini yeniden almak için farklı cephelerde çatışan peşmerge güçlerini ziyaret etti. Birlikte Peşmerge türküsünü söylediler. 

PEŞMERGE ZALİM BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI SAVAŞIYOR

Perwer, Erbil-Musul yolundaki Hazer bölgesindeki mevzilere gitti. "Peşmerge zalim bir terör örgütüne karşı savaşıyor" diyen Perwer, "Farklı iki ülke arasında değil, Kürdistan'da insanların canına, malına ve namusuna kasteden bir terör örgütü ile Peşmerge arasında savaş yaşanıyor. Peşmerge güçleri, bu teröristlere gereken dersi verecektir" dedi.

Güzergah boyunca yol kontrolü yapan güvenlik görevlilerinin kendisiyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı ziyarette gazetecilere de açıklama yapan Perwer, amacının bir şov değil, 'terörizme karşı mücadeleye dikkat çekmek olduğunu' ifade etti: 

ÖLÜM VARSA BEN DE HAZIRIM

"Teröristlerin davranışlarını görüyorsunuz. Çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldürüyor, götürüyorlar. Toplumun namusunu tarumar ediyorlar. Bütün dünya bunu görüyor. 40 yıldır bu arenada Peşmerge, Kürdistan ve özgürlük için söylüyorum. Bugün de Kürdistan çok zor bir durumdadır. Sadece ben değil herkesin buna sahip çıkması lazım. Ben geldim, buradayım. Ölüm varsa ben de hazırım. Bu mesajı vermek için buradayım."

sivan_perwer_main.jpg

YARIN TÜRKİYE'NİN DE BAŞINA GELEBİLİR

Türkiye ile ilişkilerin iyi bir seviyede olduğuna dikkati çeken Perwer, Türkiye'den de destek istedi:
"Türkiye'nin ekonomik düzeyde gelişmesi için Kürdistan çok iyi bir temel oluşturdu. Ayrıca Türkiye ile siyasi ilişkilerimiz de çok iyi gidiyor. Şu an yeni bir Türkiye oluşma aşamasında. Bu hem Türkiye'deki halklar hem de burası için çok iyi. Bunun böyle devam etmesi ve Türkiye'nin bugün Kürdistan'ın terörizme karşı yürüttüğü mücadeleye yardımcı olması gerekiyor. Çünkü bu yarın Türkiye'nin de başına gelebilir. Bunun çok iyi düşünülmesi lazım. Türkiye'nin bu konuya çok sahip çıkması şart."

sivan_perwer_ic.jpg

Perwer, bir süre mevzilerdeki Peşmerge güçleriyle fotoğraf çektirerek sohbet ettikten sonra Duhok'a doğru hareket etti.