BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.398,69
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'ten bomba 'dolar' çıkışı! Bankalardaki dövizler...

Vatan Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, yükselen doların nasıl düşüreceklerini açıkladı: "Bankalardaki döviz mevduatını Türk Lirası'na çevireceğiz. Yurt dışına kaçırılan milyarlarca dövizi Türkiye'ye getirteceğiz."

Abone ol

CUMHURBAŞKANI adayı Doğu Perinçek Ankara'da bir grup gazeteci ile bir araya geldiği toplantıda dövizi nasıl düşürüp, Türk lirasını nasıl piyasaya sultan yapacaklarını anlattı. Türkiye'nin borç batağında çırpındığını savunan Perinçek, "Bankalardaki döviz mevduatı Türk Lirası'na çevrilmeli. Yurt dışına kaçırılan milyarlarca dövizi Türkiye'ye getirteceğiz" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'af' önerisini de eleştiren Perinçek, öyle bir aftan PKK ve FETÖ'nün de yararlanacağını iddia etti.

BU KRİZ NASIL OLSA GELECEKTİ... Türkiye'nin çetin bir dönemece girdiğini söyleyen Perinçek, "Önümüzde zorluklar var. Bu tabloyu faizle oynayarak önleme şansı yok. Borçlanma ekonomisi iflas etti. Türkiye şu anda borç batağında çırpınıyor. Bu sistem içinde çözüm yok. Çetin bir dönem bizi bekliyor. Bundan korkmuyoruz. Türkiye'nin krize çözümü var. Bu kriz nasıl olsa gelecekti. Bu krizden Türkiye büyük çözümlerle çıkacak. Bir anlamda kriz Türkiye için bir fırsat" dedi. 

YASTIK ALTI DÖVİZ YASA ZORUYLA BOZULMALI... Döviz kurundaki hareketliliği değerlendiren Perinçek, alınması gereken önlemler konusunda da şunları söyledi: "Milli piyasada doların yerine Türk Lirası'nın kullanılması, yastık altındaki paraların çağrılarla değil bir takım yasalarla hayata geçirilmesi, yastık altındaki 130 milyar doların Türk lirasına çevrilmesi Türk Lirası'na güveni arttıracak. Bankalardaki döviz mevduatı Türk Lirası'na çevrilmelidir. Yurt dışına kaçırılmış olan milyarlarca dövizi tekrar Türkiye'ye getirteceğiz. Böylece Türkiye piyasası çarşılarında tekrar Türk Lirası'nı efendi yapacağız, bey yapacağız, sultan yapacağız. Doların saltanatına da son vereceğiz."

AF ÇIKARSA PKK VE FETÖ DE YARARLANIR?..  Hükümet olduklarında 'Yolsuzluk mahkemeleri' kuracaklarını söyleyen Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çağrısını eleştirdi. "Genel af projesi yolsuzlukları af projesidir" diyen Perinçek şöyle konuştu: "Genel af garibanların affı değil. Plan şudur. Kamu kaynaklarının yağmalanması, talan edilmesinde suç işleyenlerin affıdır bu. Genel af hepsini kapsar. PKK, FETÖ af dışı kalacak görüşü de aldatıcıdır. Af dediğiniz zaman ilk Anayasa Mahkemesi'nde kapsam dışındaki diğer suçlarda genel af kapsamına alınır. Bahçeli bu durumda PKK'yı da FETÖ'yü de affettirecek bir öneri getirmektedir. Bunun AKP ile danışılarak yapıldığını tahmin edebiliriz."