BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

Periler yurda döndü (video)

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı istanbul'a döndü

Abone ol

Polonya'da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Kadın Takımımız, final mücadelesinde Rusya'ya 59-42'lik skorla mağlup olarak, gümüş madalya kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı Türk Hava Yolları(THY)'na ait TK 3403 sefer sayılı özel uçakla 05.00'te Atatürk Havalimanı'na geldi.

Milli takımla birlikte, Polonya'da bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu heyeti ve final maçı için Lodz kentine giden kafile de yurda dönerken, millileri çoşkulu bir taraftar grubu ve aileleri karşıladı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Canan Erdoğan, DHA Muhabirine yaptığı açıklamada Şampiyonluğu aşırı hedefledikleri için maç sonucunda ise üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Avrupa ikincisi olduk fakat biz şampiyon olmak için hazırlanmıştık o kadar hedeflemişiz ki maçtan sonra büyük bir üzüntü yaşadık. Türk kadın basketbolu için çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bundan sonra aldığımız derecelerde ise bu başarı bizim için bir hedef olacaktır. Türkiye'den bizleri desteklemeye gelen çok çoşkulu bir taraftar grubumuz vardı, onlara bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Tüm Türk halkının desteğini arkamızda hissederek o duygular ile oynadık" dedi. Oyun Kurucu pozisyonunda oynayan Işıl Alben ise, ilk defa avrupada final oynama başarısı gösterdiklerini belirterek, "2012'de Londa'da yapılacak olimpiyatlara ön elemelere katılmaya hak kazandık. Final'de kaybettiğimiz için biraz burukluk var. Tarih yazmış olmanın verdiği bir mutluluk var ve bunu doyasıya yaşayacağız ve en kısa sürede ise çalışlamarımıza başlayacağız" dedi.