BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pehlivanlar turistlerin üzerine düştü

Muğla'da Er Meydanı'na çıkan güreşciler hızını alamayınca kenarda bulunan turistlerin üzerine düştü.

Abone ol

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe beldesinde düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde, Er Meydanı'nın dışına çıkarak seyircilerin ve diğer pehlivanların üzerine düşen 7 pehlivan hafif şekilde yaralandı.

Menteşe beldesinde düzenlenen ''18. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'', Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 200 pehlivanın katılımıyla Menteşe'nin Yerküpe Yaylası'nda yapıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreşleri, Marmaris'te tatil yapan 5 farklı ülkeden 150 turist de misafir olarak takip etti.

Güreş ağalığına üçüncü kez seçilen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı (GETOB) İlhan Açıkgöz tarafından davet edilen turistlere, ücretsiz olarak ''Ayran ve gözleme'' ikram edildi.

İŞİTME ENGELLİ PEHLİVANLAR ER MEYDANI'NDA

Edirne Kırkpınar'da düzenlenen yağlı güreşlerin ardından düzenlenen en yüksek katılımlı güreş olduğu açıklanan 18. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nde, Aydın-Söke'den gelen işitme engelli güreşçiler Erkan Karakaş ve Önder Kalanya da ilk defa yağlı güreş yaptı. Bugüne kadar serbest ve grekoromen stilde güreştikleri öğrenilen işitme engelli 2 güreşçinin, engelliler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye adına başarılara imza attıkları öğrenildi.

7 PEHLİVAN YARALANDI

Baş pehlivanlık güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Er Meydanı'nın dışına çıkarak seyircilerin ve diğer pehlivanların üzerine düşen 7 pehlivan hafif şekilde yaralandı. Pehlivanlara ilk müdahaleyi saha içinde bekleyen sağlık görevlileri yaptı. Güreşler esnasında 3 defa arka arkaya seyircilerin üzerine düşen baş pehlivanlardan Cengiz Zengin ve Ahmet Kavakçı'ya, güreşleri izleyen turistler alkışları ile destek verdiler. Turistler, bu 2 güreşçinin yaptığı güreşi Japon'ların ''Sumo'' güreşine benzettiklerini söylediler.