BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

İSTANBUL başta olmak üzere pazar günü hava durumu ürkütücü olacak. Muğla, İzmir, Aydın ve Burdur ile birlikte marmara, ege ve akdenizde büyük bir fırtına bekleniyor. İşte haftasonu ve 8.10.2017 pazar günü hava durumu;

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

Pazar günü hava durumu çok kötü olacak. Ünlü meteoroloji uzmanının twitter hesabından yayınladığı açıklama herkesi alarma geçirdi. Meteorolojinin resmi sitesindeki haritalı hava durumu tahminine göre beklenen aşırı yağış Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesini vuracak. Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek. Kısa sürede gerçekleşecek bu şok sıcaklık düşüşü ise daha önce yaşadığımız dolu felaketinin farklı bir boyutunu yaşatacak. İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Aydın ve Burdur için çok kuvvetli yağış alarmı verilmiş durumda. Meteoroloji uzmanı Prof. Şen'in twitterdan yazdıkları da pazar günü için çok kötü bir tablo ile karşılaşacağımızı gösteriyor.

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

Twitterdan yazan meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazar günü İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli sağanak ile 8 derecelik sıcaklık düşüşü beklendiğini duyurdu. Prof. Şen'in tahminine eklediği ilginç benzetme ise ürkütücü oldu. Prof. Şen, "Kuzeybatıda İstanbul dahil Cumartesi rüzgarın lodosdan karayele dönmesiyle 2 günde 8 derecelik sıcaklık düşüşü ile beraber şiddetli yağmur. İçi soğuk su dolu sürahi düşünün dibi Rusya da ağzı Belarus da. Bardağa su boşaltılıyor bardağın dibi de Trakya merkez olmak üzere Marmara. Pazar günkü durum bu" diye yazdı. Peki pazar dolu var mı? Profesör Şen bu konuda da yeni bir açıklama yayınladı.

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

Dolu yağma ihtimali çok yüksek İstanbul geçtiğimiz aylarda yaşadığı dolu felaketi sonrasında pazar günü yine risk altında. Profesör Orhan Şen dolu yağma ihtimalinin olduğunu söyledi oranlar da verdi. İşte yeni attığı twitler; -Yarın akşam trakyada dolu olasılığı var İstanbul da dolu olurmu takip ediyoruz bakacağız. Bu sistemin en güçlü olduğu zaman cumartesi gecesi ve pazar günü Trakyada önemli etki yapar. Tarakyada subaskınları yapacak yağış olasılığı % 80-90 Dolu olasılığı %40-50 İstanbulda bu oranlar % 60-70 ve % 30...

Pazar günü hava durumu nasıl? Uzman uyarısı olay oldu

İstanbul 5 günlük hava durumu meteoroloji pazar tahmini : İSTANBUL için meteorolojinin sitesinde yer alan uyarıda pazar günü için çok kuvvetli yağış alarmı var. Hava sıcaklığı yağışla birlikte düşecek. Dolu yağışı görülüp görülmeyeceği henüz bilinmiyor.