BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Patriotlar ne zaman yola çıkacak?

Hollanda Savunma Bakanlığı, patriotların Hollada'dan yola çıkacağı tarihi açıkladı

Abone ol

Hollanda'nın daha önce gönderilmesine onay verdiği Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot savunma sistemleri, 7 Ocak'ta yola çıkacak.

Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Einhoven yakınlarındaki Vredepeel kentinde bulunan askeri kışladan yola çıkacak patriotların önce Groningen eyaletindeki Eemshaven Limanı'na götürüleceği ve oradan da deniz yoluyla Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

Patriotlarla ilgili hazırlık yapmak üzere 30 Hollandalı ve 20 Alman askeri yetkiliden oluşan heyetin de 8 Ocak Salı günü Türkiye'ye gideceğine yer verilen açıklamada, füze savunma sistemini kullanacak yaklaşık 270 Hollandalı askerin ise 21 Ocak'ta yola çıkacağı kaydedildi.

22 OCAK'TA ADANA'YA VARACAK

Patriot savunma sisteminin konuşlanacağı Adana'ya 22 Ocak'ta varması bekleniyor.

Hollanda Hükümeti ve Meclisi daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda Türkiye'ye 2 patriot savunma sistemi ile en fazla 360 askerin gönderilmesine onay vermişti.

Türkiye'de bir yıl süreyle kalacak Hollanda askeri misyonun maliyetinin 42 milyon avro dolayında olması bekleniyor.

NATO üyeleri arasında ABD ve Almanya'dan sonra patriot füze savunma sistemine sahip tek ülke olan Hollanda, birinci ve ikinci körfez savaşı sırasında Türkiye'ye füzeleri göndermişti.