BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Patlama pantolonunu parçaladı

Vergi dairesinde doğal gaz patladı. Ortalık cehenneme döndü.

Abone ol

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Kaymakamı Mustafa Pekdemir, Gölcük Vergi Dairesinde doğal gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlamada 10 kişinin yaralandığı, 5 kişinin de şok geçirdiği için hastaneye kaldırıldığını, bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.
     
Pekdemir, yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi Adnan Menderes İşhanı’nda bulunan Gölcük Vergi Dairesinin mutfağında, kombinin bir arıza nedeniyle patladığını belirtti.
     
Mekanın dar olması nedeniyle o anda yemekhanede bulunan bazı memurların yaralandığını ifade eden Pekdemir, şunları söyledi:
     
"Patlama nedeniyle 10 kişinin yaralandığı, 5 kişinin de şok geçirdiği için hastaneye kaldırıldığını tespit ettik. Yaralılardan ikisinin durumu biraz daha ciddi, ancak hayati tehlikeleri yok. Söz konusu iki kişi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde, diğer yaralılar Gölcük Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların bazıları ayakta tedavi edilebilecek durumda, ama her ihtimale karşı gözetim altında tutuluyor." Hastanede sakinleştirici iğne yapılan ve genel sağlık kontrolünden geçen Emine Özdemir, "Yemekhanede yemek yiyorduk, alarm çaldı ve alevli bir patlama oldu. Herkes camlara, kapıya hücum etti, bundan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
     
Bu arada, durumları diğerlerine göre daha ciddi olan Mal Müdürü Kadir Gürkan ile Tarık Yeşilova’nın KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı, Gölcük Vergi Dairesi Müdürü Serdar Çıta, Fatma Atabaş, Neşe Kısacık, Yetkin Şahin, Çiğdem Bayrak, İlknur Coka, Turgut Önder, Bülent Aykut, Emine Özdemir, Şahabettin Işık, Erkan Ergül, Nermin Güngör ve Yusuf Baltürk’ün ise Gölcük Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.
     
Hastaneye kaldırılanların bazılarının, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği belirtildi.