BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Paris Savcısı kanlı bilançoyu açıkladı

Paris Savcısı Molins yaptığı açıklamada Nice saldırısında "10'u çocuk 84 kişi öldü. 52'sinin durumu ağır olmak üzere 202 yaralı var" dedi.

Abone ol

Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen kamyonlu terör sonrasıParis Cumhuriyet Savcısı François Molins açıklama yaptı.

10'u çocuk 84 kişi hayatını kaybetti, yaralılardan 25'i komada ve canlandırma çalışmaları sürüyor. Kurbanların kimliklerinin tespit edilebilmesine çalışılıyor. Ailelerin acılı bekleyişini kısaltmaya çalışıyoruz.

Kamyon 11 Temmuz'da kiralandı. Saldırgan 14 Temmuz akşamı bisikletle kamyona gelerek hareket etti. Bisiklet aracın kasasında bulundu. 18 tonluk kamyonla bu saldırı gerçekleşti. Saldırgan 2 kilometre boyunca aracı sürdü ve daha sonra polise ateş açtı.

Polis müdahalesi başladıktan sonra kamyon 300 metre daha ilerledi. Kamyonun kasasında 8 boş palet bulundu. Şoför kabininde 7.65 çapında bir tabancanın yanı sıra bir Kaleşnikof ve bir M16 otomatik silah replikası bulundu. Silahların ve kamyonun ne şekilde alındığı konusunda araştırmalar devam edecektir.

SAVCININ VERDİĞİ ÖNEMLİ BİLGİLER
   
Kamyon içerisinde otomatik bir silah, şarjör, ikinci bir otomatik tabanca vardı. Yine kamyonda bir cep telefonu ele geçirildi ve bunların incelemesi devam ediyor.
   
Saldırgan aracı sürerken polise birkaç el ateş açtı.
   
Kamyonda bulunan kimlik kartı 1985 Tunus doğumlu Mohamed Lahouaiej Bouhlel'e ait. Kendisi Nice'te yaşıyordu, terör soruşturması kaydı yok.
   
Saldırgan polisin takibi altındaydı, 2010 ve 2012 arasında saldırı ve hırsızlık gibi sabıkaları vardı. 2012'de silah kullandı ancak herhangi bir radikalizm nedeniyle istihbarat birimlerinin takibi altında değildi.
   
Güvenlik kamerası görüntülerine göre, kamyon 13 Temmuz tarihinde, yani saldırıdan bir gün önce bölgeye park edilmişti. Saldırgan, bisikletle park halindeki kamyona ulaştı.
   
Bouhlel'in üç çocuğu var ve boşandığı eşi gözaltında sorgulanıyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Saldırgan Tunus doğumlu Muhammed Lahouiej Bouhle'dir. Saldırgan 2010 ve 2016 yılları arasında hırsızlık suçundan sabıkalı ayrıca 2016 yılında silahlı şiddet suçundan 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza ertelendi. Radikal örgütlerle ilişki içinde olduğuna dair bilgi yok. Bouhle'nin terör dosyası bulunmamaktadır.

Saldırgan Muhammed Buhlel'in eski eşi gözaltına alındı. Şu ana kadar üstlenen olmasa da, saldırı terör örgütü izleri taşıyor.