BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  GÜNCEL

'Paralel yapı' soruşturmasında neler yaşanıyor?

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 49 memurun adliyedeki sorgusuna başlandı.

Abone ol
22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 49 polisin sorgulanmasına başlandı.
 
Dün gece saat 02.55'den beri sorgulanmayı bekleyen; ancak işlemlerin uzaması nedeniyle sorgu sırası gelmeyen 49 polis, akşam saatlerine doğru adliyenin çıkış kapısına yönelmiş, şüpheli polislerin etrafı meslektaşları tarafından çevrilerek, zanlılar çember içinde alınmıştı. Oturma eylemi yapan şüpheli polislerin protestosu uzayınca, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek zanlıların nezarethaneye götürülürek tek tek sorgu katına çıkarılmasına karar vermişti. Geceden beri süren 19 saatlik bekleyişin ardından, saat 22.00 sıralarında 49 zanlının sorgulanmasına başlandı.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI 
 
Şüpheli polislerin ailelerinin Adliye önündeki bekleyişi sürerken, polis ekipleri de bina önündeki önlemlerini artırdı. Adliye kapısının önüne demir bariyerler getirilirken, Çevik Kuvvet ekipleri de giriş kapısı önünde güvenlik önlemi aldı. Ayrıca çok sayıda Çevik Kuvvet otobüsünün ve TOMA'nın da adliye önünde bekletildiği görüldü.
 
İFTARI YİNE ADLİYE ÖNÜNDE YAPTILAR
 
Polis yakınları ise bu akşam da oruçlarını adliye binası önünde açtılar. Gözaltında bulunan polislerin yakınları ve şehir dışından gelen destekçileri, ezanın okunması ile birlikte iftar yaptı. Adliye binasının önündeki park alanında orucunu açan çok sayıda kişi, gözaltında bulunan polisler için dua etti.