BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  GÜNCEL

Paralel operasyonu başladı sahur vakti baskın SON DAKİKA

Cemaate yönelik 'paralel yapı' operasyonu başladı. 17 ve 25 Aralık operasyonlarına katılan polisler sahur vakti evlerinden alındı, çok sayıda gözaltı var.

Abone ol

Paralel operasyonu için düğmeye basıldı, sahur vakti 200'ü aşkın emniyet görevlisi gözaltına alındı. 17 Aralık'ın polis şefleri de gözaltına alındı. Gözaltılar cemaat çevresinde sarsıntı yarattı.

Dün gündeme gelen 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına katılan ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından 'darbe yapmak'la suçlanan polislere yönelik operasyon yapılacağı iddiası bu gece ete kemiğe büründü.
 

    BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR    

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılığın talimatı üzerine, şüpheli olarak görülen polislerin evlerine gece saat 01.30 sularında baskın yaptı.

Ramazan günü sahur vakti polis baskını Türkiye'de ilk kez gerçekleşiyor.
İlk baskınların Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan şüpheli polislere yapıldığı ve şu anda evlerde aramaların devam ettiği öğrenildi.

POLİSİN ANNESİ FENALAŞTI

Şu anda 40'a yakın adrese sahur vaktif eş zamanlı operasyon düzenlendiği gelen bilgiler arasında. Alibeyköy'deki bir polisin evine sahur vakti yapılan baskın sırasında evde bulunan polisin annesinin fenalaştığı iddia edildi.

RÜTBESİZLER ALINDI, RÜTBELİLERE 04.00'TE GİDİLDİ

Polislere yönelik operasyonun bugün başlayacağını akşam saatlerinde yazan @fuatavni, twitter hesabından operasyonun başladığını duyurdu. Rütbesiz polislerin alındığını belirten Fuat Avni, rütbeli polislere saat 04.00'ten sonra gidileceği duyurdu.

17 ARALIK'IN POLİS ŞEFİNE DE GİTTİLER

17 Aralık'ın polis şefi Yakup Saygılı, evine polislerin geldiğini twitter hesabı üzerinden duyurdu. Saygılı, "Yayınımıza bir süre RTÜK engeli" dedikten sonra "Ahlaksizlara karsi, hirsizlara karsi biz buradayiz. karsinda durduk. Durmaya da devam edecegiz." mesajı paylaştı.

ALİ FUAT YILMAZER'DEN YETTİ ARTIK TWİTİ

Eski Emniyet İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer de operasyonla ilgili twit attı. Kendisiyle ilgili gözaltı kararı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi paylaşmayan Yılmazer, " ‘Yetti artık’ diyeceğim ama bilirim ki yakışık almaz..." ve "Şu mübarek Ramazan’da bu zulmü reva görenleri Sana havale ediyoruz Allahım!.." mesajlarını paylaştı.

DİYARBAKIR, VAN, URFA, ÇANAKKALE VE İZMİR'E UZANDI

Fuat Avni, twiter hesabından, operasyon kapsamında Diyarbakır, Van, Urfa, Çanakkale ve İzmir'de de gözaltına alınanlar olduğunu iddia etti. Fuat Avni, sabah saat 05.00 sularında attığı twitte ise, operasyonun ikinci dalgası için polislerin Vatan Emniyet'e çağrıldığını öne sürdü.

200'Ü AŞKIN POLİS GÖZALTI LİSTESİNDE İDDİASI

İlk gelen bilgilere göre operasyonun sabaha kadar devam edeceği iddia ediliyor. Şu anda 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna katılan tüm emniyet mensuplarının evlerinde arama yapılıyor. Operasyonun başlamasının ardından çeşitli iddialar da ortaya atılmaya başlandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak olan polis sayısının 200'ü aştığı bildirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün medyaya yanrsıyan röportajında, "darbe girişiminde bulunan yapıya yönelik operasyonların başlayacağını ve operasyonları yeni atanan Süper Yetkili Sulh Ceza Hakimleri'nin yapacağını" açıklamıştı.