BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Papaz Brunson'ın avukatı bile beklemiyordu duruşma sonrası şaşkına döndü

AMERİKALI Rahip Andrew Craig Brunson serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan avukatı İsmail Cem Halavut, 'Tahliye olabileceğini tahmin ediyordum ama bugün için beklemiyordum.' diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

AMERİKALI Rahip Andrew Craig Brunson için beklenen karar açıklandı. Mahkeme heyeti Papaz Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu ceza Papaz Brunson'ın tahliye olması anlamına geliyor. Rahibin hapiste yattığı süre bu cezadan düşülünce Brunson serbest kalmış oluyor. Papaz Brunson 35 yıl hapis cezası ile yargılanıyordu.

AVUKATI BİLE BEKLEMİYORDU: Mahkemenin bugün nihai karar vermesi beklenmiyordu. Sonuca Papaz Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt bile çok şaşırdı. Halavurt 'Ben de karar beklemiyordum' dedi. Davayı 'dağ fare doğurdu' şeklinde yorumlayan Halavurt 'İddianameye baktığımızda bu kadar kriz yaratacak durum yoktu" dedi. Brunson'ın evine gittiğini belirten avukatı Türkiye'yi sevmesine rağmen ülkeden ayrılacağını söyledi. Halavurt 'Bir güvenlik sorunu olabilir. Brunson Türkiye'den gider diye düşünüyorum" dedi.

Sitene Ekle
Etiketler