BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Papaloukas: Fenerbahçe tecrübesiz ama galibiyete aç

Kariyerinde 9 kez Final Four'da oynayan eski yıldız basketbolcu, Fenerbahçe Ülker-Real Madrid maçı öncesi BBC Türkçe'ye konuştu. Papaloukas, Real Madrid daha tecrübeli olsa da, Fenerbahçe'nin de galibiyete aç olduğunu söyledi.

Abone ol

Theo Papaloukas, dün düzenlenen ödül töreninde Fenerbahçe Ülker'den Bogdan Bogdanovic'e 'Yükselen Yıldız' ödülünü vermişti.

Basketbolseverlerin günlerdir merakla bekledikleri Final Four bugün başlıyor. TSİ 19.00'da CSKA Moskova-Olimpiakos ile 22.00'de ise Fenerbahçe Ülker ev sahibi Real Madrid'le karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarı finaller öncesi Yunan basketbolunun gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından Theodoros Papaloukas, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Papaloukas'la, Euroleague'in Madrid'de Kraliyet Sarayı'nın hemen dışında taraftarlar için oluşturduğu Fan Zone'da minik basketbolseverlerle oynadığı gösteri maçı sonrası konuşma fırsatı bulduk.

Henüz iki yıl önce basketbolu bırakan Papaloukas, ev sahibi Real Madrid'in iki yıldır şampiyonluğu finalde kaybettiğini hatırlattı.

'Obradovic faktörü unutulmamalı'

Real Madrid'in turnuvayı sahasında ve büyük oranda seyircisi önünde oynayacağını belirten Papaloukas, "Real Madrid tecrübeli. Fenerbahçe ise tecrübesiz ama galibiyete aç bir takım. Obradovic faktörü de unutulmamalı. İki takım için de çok zor bir maç olacak" dedi.

Eski yıldız basketbolcu, "Sizce turnuvanın favorisi kim?" sorumuza yanıt vermedi, kendisinin destekleyeceği takımı ise yarı finalden sonra seçeceğini söyledi.

9 Final Four, 2 şampiyonluk

Theodoros Papaloukas kariyerinde CSKA Moskova, Olimpiakos ve Maccabi Tel Aviv takımlarıyla sekizi üst üste olmak üzere dokuz kez Final Four'da oynadı. 2006 ve 2008'de CSKA Moskova ile iki kez Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

Papaloukas (en sağda) Avrupa basketbolunun diğper efsane isimleriyle birlikte basketbolseverlerle buluştu.

Yunan basketbolcunun başarılarına dikkat çektiği Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic'in ise kariyerinde tam 13 Final Four ve 4 ayrı takımla (Partizan, Juventud Badalona, Real Madrid ve Panathinakos) kazanılmış 8 şampiyonluk bulunuyor.

Çeyrek finalde 3 maçını da kazanarak tur atlayan tek takım olan Fenerbahçe Ülker, ilk kez Final Four'da mücadele ediyor. Rakiplerinden Real Madrid'in 8, CSKA Moskova'nın 6, Olimpiakos'un ise 3 Euroleague şampiyonluğu bulunuyor.